ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξανά στη φυλακή οι 2 Ρουμάνοι δράστες της δολοφονίας του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Το δεύτερο Εφετείο αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά για το στυγερό έγκλημα, καταδικάζοντας τους με την ανώτατη ποινή.. ισόβια κάθειρξη.
Έτσι ανατράπηκε η πρώτη εφετειακή απόφαση που είχε “σπάσει” τα ισόβια, ανοίγοντας στους δράστες την πόρτα της φυλακής πριν από 3 χρόνια .
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε για 2η φορά την υπόθεση μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της 1ης εφετειακής απόφασης. Τότε το Εφετείο αναγνώρισε στους δυο Ρουμάνους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα τα πρωτόδικα ισόβια να “πέσουν” στα 15 χρόνια και 18 μήνες.
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση στο σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού, με το σκεπτικό ότι στερείται της ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας που απαιτεί ο νόμος.
Έτσι η υπόθεση δικάστηκε ξανά και σήμερα το ΜΟΕ εξέδωσε την ετυμηγορία του. Ομόφωνα δεν αναγνώρισε στους δράστες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ούτε αυτό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης και τους τιμώρησε με ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.
Διαβάστε επίσης:
Χάρης Βαφειάς: Η Stealth Maritime επενδύει 475 εκατ. δολάρια για έξι νέα τάνκερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Global Ship Lease (Γιώργος Γιουρούκος): Στα 306,7 εκατ. δολάρια τα κέρδη στο 9μηνο – Αυξημένα κατά 20,8%
- Κομισιόν για συμφωνία ΗΠΑ – Ουγγαρίας: Περιμένουμε διευκρινίσεις για την εξαίρεση της Ουγγαρίας από τις κυρώσεις στην ενέργεια
- Χάρης Βαφειάς: Η Stealth Maritime επενδύει 475 εκατ. δολάρια σε έξι νέα τάνκερ
- Ο πρόεδρος του BBC ζήτησε συγνώμη στον Τραμπ για το «σφάλμα κρίσης» στο μονταρισμένο βίντεο – Τα μέτρα που θα λάβει