• Κοινωνία

    Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αναβλήθηκε η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τις 29 Ιουλίου

    • NewsRoom
    Σαραλιώτης Κορκονέας

    Βασίλης Σαραλιώτης και Επαμεινώνδας Κορκονέας


    Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουλίου η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης στην πολυετή δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Αιτία της αναβολής αποτέλεσε η ασθένεια του συνηγόρου του Κορκονέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στο δικαστήριο.

    Αυτό έχει αποτέλεσμα η απόφαση να μετατεθεί για τις 29 Ιουλίου η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης στην πολυετή δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου., οπότε θα έχει ήδη αρχίσει η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την τύχη των δύο κατηγορουμένων.

    «Σκηνοθετημένη» από την πλευρά του Κορκονέα θεωρεί τη σημερινή εξέλιξη η πολιτική αγωγή, κάνοντας λόγο για μεθόδευση εκ μέρους του κατηγορουμένου προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια για τον ίδιο.

    Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που εκτίει στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

    O Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.



    ΣΧΟΛΙΑ