• Κοινωνία

    Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Ράγισαν» καρδιές οι γονείς της φοιτήτριας στη δίκη-Στο νοσοκομείο η μητέρα της

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο

    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο


    «Ράγισε» καρδιές το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, την πρώτη μέρα της δίκης των δύο νεαρών για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της κοπέλας, το Νοέμβριο του 2018, στην Ρόδο.

    Αντικρίζοντας για πρώτη φορά τους ανθρώπους που φέρονται να βασάνισαν με απίστευτη κτηνωδία το παιδί της, πριν το πετάξουν βαριά τραυματισμένο, αλλά ζωντανό στη θάλασσα, η Κυριακή Αρμουτίδου προσπάθησε να τους πλησιάσει μέσα στο δικαστήριο.

    «Αφήστε με! Αφήστε με!», φώναζε στο σύζυγο και τους συγγενείς της, που προσπαθούσαν να την αποτρέψουν.

    «Θέλω να δω τις φάτσες τους. Έχω αυτό το δικαίωμα. Σκότωσαν το παιδί μου», φώναζε, με τους αστυνομικούς να έχουν δημιουργήσει «ασπίδα» προστασίας μπροστά από τους κατηγορουμένους.

    «Εσύ είσαι ο Αλβανός; Θα φύγεις από τα δικά μου χέρια. Εγώ θα σε σκοτώσω. Δις ισόβια, να μην δουν το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα συμβιβαστώ! Αλλιώς εγώ θα τους σκοτώσω! Εγώ θα την κάνω τη δουλειά», φώναζε η μαυροφορεμένη μητέρα.

    Κι όταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας διέκοψε για λίγα λεπτά για να πέσουν οι τόνοι, η μητέρα εξαπέλυσε φραστική επίθεση στους γονείς των δύο κατηγορουμένων, για τους οποίους νωρίτερα είπε ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

    «Στείλατε στον τάφο ένα κορίτσι 2 μέτρα. Στο διπλωματικό σώμα θα την έστελνα. Πήρατε ό, τι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Όταν την γέννησα, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Πώς θα ζω με αυτή την απώλεια;».

    «Δολοφόνοι…»

    Αλλά στην έναρξη της δίκης, μόλις είδε τον 22χρονο Έλληνα και τον 20χρονο, αλβανικής καταγωγής, να μπαίνουν στο δικαστήριο, η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας άφησε την οργή της να ξεχειλίσει:

    «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή. Καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι ….»

    Η γυναίκα άκουσε τρέμοντας την εισαγγελέα να περιγράφει την κτηνωδία που φέρονται να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

    Κι όταν, λίγο μετά, ο 22χρονος κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του, είπε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρξε βιασμός, διότι υπήρχε συναίνεση από την Ελένη Τοπαλούδη, ήταν η σειρά του πατέρα του θύματος να ξεσπάσει:

    «Δεν ντρέπεστε λίγο, για ποια συναίνεση μιλάτε; Το βασάνισαν το κορίτσι μας! Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βίασαν… Και δεν ήταν το μοναδικό. Ήταν κι άλλα. Το κορίτσι μας ήταν το «τυχερό» , αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι».

    Πριν από λίγο, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε έντονη αδιαθεσία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης.

    Οι καταθέσεις

    Ξεσπώντας κατά διαστήματα σε λυγμούς, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε, πρώτος μάρτυρας, για τον άδικο χαμό της κόρης του.

    «Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα, η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είμαι πάντα στην καρδιά μας!», κατέθεσε ο Γιάννης Τοπαλούδης και περιέγραψε την τραγωδία, όπως ο ίδιος τη βίωσε:

    «Μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στην Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας».

    «Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας, δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της».

    Με τα δάκρυα να κυλούν και σήμερα στο πρόσωπο του, ο πατέρας μίλησε για τη μεταφορά της σορού του παιδιού του με το αεροπλάνο. «Παρακαλούσα, ο κυβερνήτης να ανέβει πιο ψηλά, μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει». Ο πατέρας της Ελ. Τοπαλούδη ζήτησε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να σταθούν με «ευλάβεια» στη μνήμη της και επισήμανε πως θα έπρεπε και οι γονείς των κατηγορουμένων να κάθονται στο εδώλιο, καθώς ήξεραν ότι τα παιδιά τους είχαν παραβατική συμπεριφορά και δεν έκαναν τίποτα.

    Υποβασταζόμενη από δύο συγγενείς, πλησίασε τους δικαστές για να καταθέσει η μητέρα του θύματος.

    «Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή ούτε καρδιά έχουν, είναι γεννημένα τέρατα!», είπε και ζήτησε την ανώτατη ποινή και για τους δύο. «Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου», τόνισε.

    Για τη μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη, ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα, συγγενείς του Έλληνα κατηγορούμενου, να έχουν συμμετοχή στο έγκλημα.

    «Εγώ πιστεύω ότι στενοί συγγενείς του είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού. Κάτω από το σπίτι που βίασαν και κακοποίησαν το παιδί μου, μένει η γιαγιά του. Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε εκείνο το βράδυ, ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφέρονταν…», υποστήριξε η μητέρα.

    Αρνούνται τις κατηγορίες

    Μέσω των δικηγόρων τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού. Ο νεαρός Ροδίτης δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στην δολοφονία.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ