• Κοινωνία

    Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη: Κοντά στους δράστες οι Αρχές

    • NewsRoom
    σουζαν ιτον αμερικανιδα βιολογος

    Suzanne Eaton


    Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που δολοφονήθηκε άγρια στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά, στην Κρήτη, βρίσκονται οι Αρχές.

    Η αστυνομία έχει ανακρίνει και λάβει δείγματα DNA από αρκετά άτομα της περιοχής, ενώ με την βοήθεια δύο ατόμων, που είδαν την άτυχη βιολόγο λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί, γνωρίζουν τις τελευταίες κινήσεις της.

    Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της DailyMail στην Κρήτη, πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είδαν την Eaton κοντά στο χωριό Αφράτα, σε απόσταση 4,5 χλμ από την σπηλιά, όπου εντοπίστηκε η σορός της.

    Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η γυναίκα εξαφανίστηκε λίγο πιο έξω από την Αφράτα ενώ επέστρεφε από το τρέξιμό της στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης, όπου θα μιλούσε σε συνέδριο.

    «Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε.

    Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό.

    Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη», δήλωσε ο 85χρονος στη βρετανική εφημερίδα.

    Στην εξέλιξη των ερευνών έρχεται να προστεθεί ένα νέο στοιχείο, συγκεκριμένα φωτογραφίες της τρύπας από όπου έριξαν στη σπηλιά το πτώμα της βιολόγου.

    Από την τρύπα, που βρίσκεται στο έδαφος τριγυρισμένη από ελαιόδεντρα, ίσα ίσα περνάει λίγο φως.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι το άνοιγμα της οπής, την οποία οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πολυβολείο: χωράει στο πλάτος έναν ευτραφή άνδρα, πόσο μάλλον μία αδύνατη γυναίκα, όπως ήταν η Σούζαν Ίτον.

    Την περίοδο του πολέμου η τρύπα χρησίμευε ως μέσο εξαερισμού της σπηλιάς.

    Για λόγους ασφαλείας ακριβώς, η οπή είχε καλυφθεί με ένα μεταλλικό τελάρο.

    Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης ή οι δράστες σταμάτησαν την Eaton στο δρόμο, την μαχαίρωσαν και την σκότωσαν κρατώντας κλειστά το στόμα και τη μύτη της.

    Στη συνέχεια, την μετέφεραν στη σπηλιά, όπου και πέταξαν την σορό της.

    Σημειώνεται ότι η τοποθεσία της συγκεκριμένης σπηλιάς θεωρείται ότι την γνωρίζουν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ μόνο πεζοπόροι θα μπορούσαν να βρεθούν εκεί.

    Σημαντικό στοιχείο στην εύρεση του ενόχου είναι το γεγονός ότι βρέθηκε το DNA του δράστη στα νύχια της βιολόγου, η οποία πάλεψε για τη ζωή της.

    Παράλληλα, βοήθησε η θερμοκρασία της σπηλιάς, η οποία διατήρησε και δεν αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του γενετικού υλικού.

    εξαφανιση αμερικανιδας βιολογου στην κρητη
    Suzanne Eaton



    ΣΧΟΛΙΑ