• Κοινωνία

    Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως

    • NewsRoom

    H Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον, που δολοφονήθηκε στην Κρήτη.


    Λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς έδρασε ο δολοφόνος και βιαστής της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, με σκοπό να ασελγήσει πάνω της και τελικά να την σκοτώσει, έδωσε στις αστυνομικές αρχές ο ίδιος ο 27χρονος. Τα όσα αποκάλυψε σόκαραν ακόμη και τους εμπειρότερους αστυνομικούς.

    Στην προφορική του κατάθεση στους αστυνομικούς, ο 27χρονος δράστης, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι ερεθιζόταν με τις γυναίκες και όταν η ορμή γινόταν έντονη, δεν μπορούσε να την κρατήσει και πως ήταν σαν να έμπαινε ο «διάβολος» μέσα του. Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, «Όταν με πιάνει η μανία, με κυριεύει. Δεν το ελέγχω».

    Αναφορικά με τα στοιχεία που μαρτυρούν βιασμό, αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία ο δράστης και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βίασε το θύμα του μια φορά όσο αυτό ήταν εν ζωή και άλλες δύο όταν είχε πεθάνει, ένα στοιχείο που προκάλεσε σοκ.

    Με το πέρας των ημερών και όσο η υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου παίρνει έκταση, έρχονται στα χέρια της αστυνομίας, αλλά και στη δημοσιότητα και άλλες καταγγελίες από γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, οι οποίες φαίνεται να δηλώνουν πως είχαν δεχθεί επίθεση από άγνωστο δράστη στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων, μια γυναίκα. συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27χρονου Χανιώτη.

    Η εν λόγω γυναίκα, πολωνικής καταγωγής, όταν έπεσε θύμα του 27χρονου, όπως ισχυρίζεται, είχε μεταβεί στην Αστυνομία, με στόχο να καταγγείλει το συμβάν. Ωστόσο, εξαιτίας της ψυχολογικής της κατάστασης, δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο. Τότε, μάλιστα, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνη του 27χρονου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια σύλληψη. Τώρα, όμως, που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το όχημα του 27χρονου, μετά τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, η γυναίκα αναγνώρισε το αυτοκίνητο που είχε επιτεθεί και στην ίδια και επέστρεψε στην Αστυνομία για να το δηλώσει.

    Μια άλλη γυναίκα, από τη Λιθουανία, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι είδε να βγαίνει κάποιος από αυτοκίνητο και να την πλησιάζει, σύμφωνα, όμως, με την ίδια κατάφερε να γλιτώσει, επειδή άρχισε να τρέχει σε πολυσύχναστο μέρος.

    Η τρίτη καταγγελία ήρθε από Ελληνίδα, η οποία αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, αλλά σώθηκε, αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος.

    Ταυτόχρονα, άνθρωποι από το περιβάλλον του 27χρονου αρχίζουν να μιλούν, αποκαλύπτοντας άγνωστες, μέχρι τώρα, πλευρές της προσωπικότητάς του. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από γείτονα του 27χρονου αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα.

    «Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας του 27χρονου.

    Σε δηλώσεις προχώρησε και ένας συγγενής του δράστη, ο οποίος ξάφνιασε, λέγοντας ότι, μετά τη δολοφονία της βιολόγου, ο 27χρονος συμπεριφερόταν κανονικά. «Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα.

    Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος», φέρεται να κατέθεσε ο συγγενής. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 27χρονος παρουσιαζόταν στα social media ως ένα άνθρωπος που λάτρευε τη φύση, τις δραστηριότητες, αλλά και τα παιδιά του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος κατηγορείται για ασέλγεια και δολοφονία της άτυχης γυναίκας, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε σε απόμερη περιοχή, στο Μάλεμε της Κρήτης. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που εντόπισαν τη σωρό της Σούζαν Ίτον μίλησε στην κάμερα του OPEN, όπου και ανέφερε  «Στην αρχή λέγαμε ότι είναι κούκλα. Μετά πλησίασα και είδα τα παπούτσια και είπα αποκλείεται αυτό να είναι κούκλα. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας ότι πρόκειται για πτώμα».

    Ο 27χρονος δολοφόνος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, μετά τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του έχουν απαγγελθεί. Ο δικηγόρος του, όμως, αναμένεται να οριστεί από το Κράτος καθώς κανείς από τους Κρητικούς δικηγόρους δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του.



    ΣΧΟΛΙΑ