• Κοινωνία

    Διώξεις για Αρ.Φλώρο, ισοβίτη κι άλλους 15 για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις και για τη «μαϊμού» αναπηρία που του χάρισε λίγες ημέρες ελευθερίας, είναι πλέον ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος. Συγκατηγορούμενος του ο γνωστός ισοβίτης που δεν χρειάστηκε καν να προμηθευτεί πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις για να επιτύχει την αποφυλάκιση του. Εκείνος δεν πέρασε καν από ΚΕΠΑ αφού το πιστοποιητικό αναπηρίας που έφερε το όνομα του, αποδείχθηκε ότι ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

    Η έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τον επιχειρηματία και τον ισοβίτη ολοκληρώθηκε  με την άσκηση ποινικών διώξεων σε συνολικά 17 εμπλεκόμενους στις δύο παράνομες αποφυλακίσεις. Κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν 11 αδικήματα που διώκονται είτε σε βαθμό κακουργήματος, είτε σε βαθμό πλημμελήματος.

    Εκτός από τον επιχειρηματία και τον ισοβίτη, κατηγορούμενοι είναι συγγενικά πρόσωπα και των δύο, γιατροί δύο δημόσιων νοσοκομείων και ΚΕΠΑ, υπάλληλοι δύο ΚΕΠΑ και δικηγόροι που φέρονται να βοήθησαν στη διακίνηση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών.

    Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Χαλβά, Ντζούρα και Μανώλη είναι για:

    • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
    • Πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ
    • Δωροληψία υπαλλήλου
    • Δωροδοκία υπαλλήλου  για τη διενέργεια ή παράλειψη  που αντίκειται στα καθήκοντά του
    • Ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση
    • Ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία
    • Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
    • Χρήση πλαστού εγγράφου
    • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
    • Χρήση ψευδούς ιατρικού  πιστοποιητικού και
    • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

    Οι κατηγορίες του Αρη Φλώρου

    Ο 40χρονος Φλώρος κατηγορείται ότι δωροδόκησε γιατρούς και υπαλλήλους για να πλαστογραφήσουν γνωματεύσεις ή να εκδώσουν ψευδείς βεβαιώσεις για προβλήματα υγείας που δεν αντιμετώπιζε. Βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Η δίωξη που του ασκήθηκε είναι για:

    • Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική πλαστογραφία
    • Δωροδοκία κακουργηματική κατ εξακολούθηση.
    • Ηθική αυτουργία σε ψεύδη βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση
    • Χρήση πλαστών εγγράφων
    • Χρήση ψεύδους ιατρικού πιστοποιητικού
    • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψεύδους ιατρικού πιστοποιητικού

    Σε θέση κατηγορουμένου βρίσκεται και στενό συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία. Είναι εκείνο που φέρεται να προσέγγισε τους γιατρούς για να τους πείσει να προχωρήσουν στις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, Κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πλαστογραφία και στην έκδοση ψευδούς βεβαιώσεως κατ’ εξακολούθηση.

    Ο ισοβίτης

    Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς άρχισαν να «ξεσκονίζουν» όλες τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων για λόγους αναπηρίας, μετά την αποκάλυψη των «μαϊμού» ιατρικών πιστοποιητικών που το περασμένο καλοκαίρι έβγαλαν από τη φυλακή τον Άρη Φλώρο.

    Αρχές Οκτωβρίου του 2018, οι εισαγγελείς και αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο ΚΕΠΑ Αλεξάνδρας αναζητώντας τον ιατρικό φάκελο του πασίγνωστου ισοβίτη, με το «βαρύ» όνομα στο χώρο των φυλακών.

    Ωστόσο, δεν βρήκαν τίποτα! Όπως προέκυψε από την έρευνα στις καταστάσεις ασφαλισμένων που πέρασαν από την υγειονομική επιτροπή στις 29-7-2014,  ο Αριθμός Μητρώου που φερόταν να ανήκει στον ισοβίτη, ανήκε τελικά σε άλλη ασφαλισμένη που είχε περάσει την ίδια ημέρα από την επιτροπή.

    Ο ισοβίτης δηλαδή ουδέποτε πέρασε από το ΚΕΠΑ! Χρησιμοποιήθηκαν οι ιατρικές γνωματεύσεις και ο Αριθμός Μητρώου της πραγματικής ασφαλισμένης, για να πλαστογραφηθεί στη συνέχεια το πιστοποιητικό αναπηρίας και να το παραλάβει ο κατάδικος για δύο ανθρωποκτονίες. Μέχρι και σήμερα, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

    Οι γιατροί  “έκαψαν” τον Φλώρο

    Ο 40χρονος Φλώρος, με πρωτόδικες καταδίκες για την υπόθεση της Energa και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ.Αντωνόπουλοου, αρνείται ότι δωροδόκησε τους γιατρούς. Ωστόσο, οι ίδιοι είναι αυτοί που ουσιαστικά τον «έκαψαν» με τις καταθέσεις τους.

    Ο ΩΡΛ στο Κέντρο Μελέτης Ύπνου του “Ευαγγελισμού” Γ. Κ., στις ανωμοτί εξηγήσεις του στους εισαγγελείς, ομολογεί πως βεβαίωσε σοβαρό πρόβλημα υπνικής άπνοιας στον Φλώρο, χρησιμοποιώντας εξέταση άλλου ασθενούς αλλά κι ότι παραποίησε τα αποτελέσματα της σπιρομέτρησης του επιχειρηματία, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2017.

    Την παρανομία του την αποδίδει στην επιπολαιότητα του και στη… μητέρα του Αρη Φλώρου. Εκείνη, υποστηρίζει, τον πίεσε συναισθηματικά προκειμένου να μπορέσει να δει το γιο της έξω από τη φυλακή να φτιάχνει τη δική του οικογένεια.

    «Η μητέρα του Αριστείδη Φλώρου με επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό – περιγράφει ο γιατρός- και μου ανέφερε κλαίγοντας πόσο δυστυχισμένη είναι που ο άντρας της έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο γιος της είναι άδικα κρατούμενος και ότι θέλει να τον δει κάποια στιγμή με οικογένεια. (…) Οταν ανέφερα στη μητέρα του κ.Φλώρου ότι η μελέτη ύπνου του γιου της έδειξε μέτριου προς σοβαρού βαθμού αποφρακτική άπνοια, έδειξε αγχωμένη, με ρώτησε τους ιατρικούς κινδύνους που διατρέχει ο γιος της και αφού της εξήγησα, έκλαιγε και μου έλεγε ότι φοβάται για τη ζωή του παιδιού της στα κελιά της φυλακής».

    Σύμφωνα με τον γιατρό, η μητέρα του επιχειρηματία τον επισκέφθηκε ξανά στο νοσοκομείο όπου, όπως καταθέτει, του ζήτησε να αλλάξει τα αποτελέσματα της εξέτασης για να φανεί σοβαρής βαρύτητας ώστε να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού:

    «Δεν μου έδωσε κάποιο αντάλλαγμα για αυτό αλλά εγώ, αισθανόμενος ανθρωπιστικό βάρος, έκανα την απίστευτη επιπολαιότητα, αλλάζοντας τα στοιχεία της εξέτασης του κ.Φλώρου με αυτά άλλου ασθενή, ηλικίας περίπου 60 ετών.»

    Ο γιατρός υποστηρίζει ότι δέχθηκε πολύ έντονη πίεση από τη μητέρα του Φλώρου και για την εξέταση της σπιρομέτρησης. Τα αποτελέσματα ναι μεν ήταν απολύτως φυσιολογικά, όμως εκείνος «ευρισκόμενος υπό το καθεστώς της αφόρητης συναισθηματικής πίεσης από τη μητέρα του Φλώρου και ένεκα οίκτου προς αυτή και την οικογένεια της, κατέγραψε ήπια συμπτώματα».

    Ο δεύτερος «ύποπτος» γιατρός, ο νευρολόγος του «Ευαγγελισμού» Α.Τ., βεβαίωσε ότι ο Φλώρος αντιμετωπίζει επιληπτικές κρίσεις.

    Στις καταθέσεις του παραδέχεται ότι το ραντεβού με τον επιχειρηματία στο δημόσιο νοσοκομείο κλείστηκε παράτυπα κι ότι μετά από τηλεφώνημα της μητέρας του, επισκέφθηκε τον 40χρονο και στη φυλακή. Παράλληλα, ομολογεί ότι δυο φορές, τον Ιανουάριο του 2017 και το Μάρτιο του 2018, έδωσε βεβαίωση στον Φλώρο ότι παρουσιάζει επιληπτικές κρίσεις, χωρίς ποτέ να τον υποβάλει στις απαραίτητες εξετάσεις.

    «Στηρίχθηκα – υποστηρίζει- σε παλαιότερες γνωματεύσεις και συνταγογραφήσεις που μου προσκομίστηκαν από τον Φλώρο».

    Από το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκύπτει ότι ελέγχθησαν οι ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις του επιχειρηματία και προέκυψε ότι ποτέ δεν του είχαν χορηγηθεί αντιεπιληπτικά φάρμακα. Ενδεικτική της ιδιαίτερης μεταχείρισης στον κρατούμενο Φλώρο είναι ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν τόσο η παραπομπή του από το νοσοκομείο των φυλακών στον «Ευαγγελισμό», όσο το κλείσιμο ραντεβού προς εξέταση.

    Ενδεικτική της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι και η κατάθεση γραμματέως του «Ευαγγελισμού». Όταν «σήμανε συναγερμός» από την αποφυλάκιση του Φλώρου και όλοι αναζητούσαν τις εξετάσεις που «έδειχναν» τη βαριά αναπηρία του, η γραμματέας προσπάθησε να βρει στον υπολογιστή την πραγματική μελέτη ύπνου του 40χρονου. Όμως, η εξέταση δεν υπήρχε. Είχε σβηστεί από τον υπολογιστή. Αλλά η γραμματέας κατάφερε να την ανακτήσει, κάνοντας back up στο σκληρό δίσκο.

    Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αναλαμβάνει πλέον ανακριτής κατά της Διαφθοράς, ενώ οι εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα τους και για άλλες αποφυλακίσεις λόγω υψηλού ποσοστού αναπηρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες της μαφίας των φυλακών: Το «δηλητήριο» του Φλώρου και τα «κορίτσια» του Αλβανού 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρης Φλώρος: “Ερχεται” νέα ποινική δίωξη για τον επιχειρηματία- Ποιες καταθέσεις τον “καίνε”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου: Ενδείξεις εμπλοκής σε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά για τουλάχιστον 15



    ΣΧΟΛΙΑ