• Κοινωνία

    Δημοσκόπηση: Πάνω από το 50% των Γάλλων θέλει να παραμείνει ο Φιλίπ πρωθυπουργός

    Φιλίπ


    Πάνω από τους μισούς Γάλλους θέλουν ο σημερινός πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ να παραμείνει στην θέση του έπειτα από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη χθες, όπως προκύπτει από μια δημοσκόπηση των Harris Interactive – Epoka, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των LCI, TF1 και RTL αργά χθες το βράδυ.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Φιλίπ κερδίζει την δημαρχία της Χάβρης, όπου είχε διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος, με ποσοστό μεγαλύτερο του 58,8%.

    Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 55% των γάλλων πολιτών θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός ο Φιλίπ και το 44% θέλει νέο πρωθυπουργό. Το 1% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

    Ενδεικτικό είναι ότι μια ανάλογη δημοσκόπηση τον περασμένο χρόνο έδειξε ότι το 48% ήθελε τον Φιλίπ για πρωθυπουργό, ενώ το 51% ήθελε άλλον πρωθυπουργό και το 1% δεν είχε απαντήσει.



    ΣΧΟΛΙΑ