ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας στους τρείς ανεμβολίαστους πολίτες σκέφτεται πλέον να εμβολιαστεί, μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και τη νέα έξαρση της πανδημίας, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.
Ειδικότερα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που σκέφτεται να εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 32,2% έναντι 26% στις αρχές Οκτωβρίου.
Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 74% δηλώνει ότι έχει κάνει το εμβόλιο, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 6,7% ενώ το 14,1% δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί.
Το 53,6% θεωρεί ότι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι η μη τήρηση των περιοριστικών και των υγειονομικών μέτρων.
Ενεργειακή κρίση – Πληθωρισμός
Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, το 74,5% των πολιτών εκτιμά ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το 17,2% για κάποιους μήνες ενώ το 8,3% δεν απαντά.
Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά το 6,4% δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση, το 37,4% αναφέρει ότι θα δυσκολευθεί αλλά θα ανταπεξέλθει, το 44,7% ότι θα περιορίσει βασικές ανάγκες λόγω των αντιμήσεων και το 10,5% ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
Διαβάστε επίσης:
Πατούλης: Πάνω από 1,6 δισ. ευρώ το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-202716
Ιικό φορτίο: Αύξηση σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Σταθεροποίηση στην Αττική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με δικά του κεφάλαια έως 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί ο Τέλης Μυστακίδης την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Γιάννης Κούστας: Νέο δικαστικό ραντεβού με την πρώην σύζυγο για την υπεξαίρεση του αυθεντικού Σαγκάλ – Τι λένε οι δικηγόροι τους στο mononews
- Ά. Γεωργιάδης: Κίνηση – ματ με την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον – Πάνω από 800 τα αιτήματα
- Οι αγορές συνεχίζουν το ράλι καθώς αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Μέση Ανατολή
