Κοινωνία

Δημοσκόπηση Marc: Ένας στους τρεις ανεμβολίαστους σκέφτεται πλέον να εμβολιαστεί

  • NewsRoom
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο κάδρο οι εκπαιδευτικοί - Σκέψεις για αποκλεισμό ανεμβολίαστων φοιτητών

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο κάδρο οι εκπαιδευτικοί – Σκέψεις για αποκλεισμό ανεμβολίαστων φοιτητών


Ένας στους τρείς ανεμβολίαστους πολίτες σκέφτεται πλέον να εμβολιαστεί, μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και τη νέα έξαρση της πανδημίας, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Ειδικότερα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που σκέφτεται να εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 32,2% έναντι  26% στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 74% δηλώνει ότι έχει κάνει το εμβόλιο, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 6,7% ενώ το 14,1% δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί.

Το 53,6% θεωρεί ότι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι η μη τήρηση των περιοριστικών και των υγειονομικών μέτρων.

Ενεργειακή κρίση – Πληθωρισμός

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, το 74,5% των πολιτών εκτιμά ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το 17,2% για κάποιους μήνες ενώ το 8,3% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στα νοικοκυριά το 6,4% δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση, το 37,4% αναφέρει ότι θα δυσκολευθεί αλλά θα ανταπεξέλθει, το 44,7% ότι θα περιορίσει βασικές ανάγκες λόγω των αντιμήσεων και το 10,5% ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ώρα να ικανοποιηθεί το αίτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τι είπαν για Τουρκία

Πατούλης: Πάνω από 1,6 δισ. ευρώ το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-202716

Ιικό φορτίο: Αύξηση σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Σταθεροποίηση στην ΑττικήΣΧΟΛΙΑ