• Κοινωνία

    Αρνητικά κρίνει το 67% των πολιτών τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση

    • NewsRoom
    καιρός - χιόνια - κακοκαιρία - αργία


    Η συντριπτική πλειοψηφία κρίνει αρνητικά τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς» από την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Alpha και της Abacus.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Abacus, το 67% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 25% απαντά «ούτε θετικά ούτε αρνητικά», ενώ μόλις το 8% κρίνει θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.

    Στην ερώτηση για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% απάντησε ότι ευθύνεται η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% πιστεύει ότι υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το 7% αποδίδει ευθύνες στους πολίτες.

    Σχετικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι επικοινωνιακή, το 29% πιστεύει ότι είναι δίκαιη, το 21% την θεωρεί παλαιοκομματική, το 7% απαντά «τίποτα από τα παραπάνω», ενώ 1% επέλεξε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

    Έτσι εξηγείται και η πρόθεση ψήφου, αφού καταγράφεται σημαντική άνοδος του ΚΙΝΑΛ, την ώρα που οι πολίτες επικρίνουν την κυβέρνηση για την διαχείριση της κακοκαιρίας.

    Έτσι, σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς βρίσκεται στο 17,5%. Το Κίνημα Αλλαγής φτάνει στο 17%, η Ελληνική Λύση στο 2% και το ΜέΡΑ25 στο 2%.

    Η δημοσκόπηση του Alpha και κυρίως η εκτίμηση ψήφου που φέρνει το ΚΙΝΑΛ σε απόσταση στατιστικού λάθους από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. 

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές σε όλες τις κύριες γραμμές – Προβλήματα σε μεμονωμένες παροχές

    Αττική Οδός: Σε λειτουργία ξανά τρία τμήματα – Χωρίς διόδια η διέλευση



    ΣΧΟΛΙΑ