• Κοινωνία

    Δημόσιος υπάλληλος είχε να πατήσει στη δουλειά του 6 χρόνια

    • NewsRoom
    δημοσιος_υπαλληλος


    Απίστευτη είναι η ιστορία ενός δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος αν και για τουλάχιστον 6 χρόνια, πιθανώς και έως 14, δεν είχε εμφανιστεί καθόλου στη δουλειά του, κλήθηκε να παραλάβει βραβείο για δύο δεκαετίες πιστής και αφοσιωμένης υπηρεσίας.

    Πρόκειται για τον 69χρονο Ισπανό Χοακίν Γκαρθία ο οποίος άρχισε να εργάζεται ως μηχανικός για την τοπική αυτοδιοίκηση στη νοτιοδυτική πόλη Κάντιθ το 1990, σύμφωνα με την el Mundo, και το 1996 ήταν τοποθετημένος στο δημοτικό συμβούλιο για το νερό «Agua de Cadiz», όπου η δουλειά του ήταν να εποπτεύει μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

    Το 2010, όταν ο Γκαρθία –ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί– έπρεπε να παραλάβει το μετάλλιο για τη μακρά θητεία του, ο άνδρας που τον προσέλαβε, ο αντιδήμαρχος Χόρχε Μπας Φερνάντεθ αντιλήφθηκε ότι ήταν άφαντος.

    Αφού ο πρώην διευθυντής του συμβουλίου υδάτων, ο οποίος είχε το γραφείο του απέναντι από του Γκαρθία, είπε στον Φερνάντεθ ότι δεν είχε δει τον υπάλληλό του εδώ και αρκετά χρόνια, ο αντιδήμαρχος κάλεσε τον μηχανικό προκειμένου να μάθει την αλήθεια.

    Στη συνέχεια, δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 27.000 ευρώ στον Γκαρθία, το ισοδύναμο μετά από φόρους ενός ετήσιου μισθού του, έχοντας διαπιστώσει προηγουμένως ότι ο μηχανικός δεν φαίνεται να είχε πατήσει στο γραφείο του για «τουλάχιστον έξι χρόνια» και δεν είχε κάνει «απολύτως καμία δουλειά μεταξύ του 2007 και του 2010», το έτος πριν από τη συνταξιοδότησή του.

    Ο Γκαρθία δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε πάει στο γραφείο, αν και παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην έχει διατηρήσει κανονικές ώρες δουλειάς. Ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα εκφοβισμού στο χώρο εργασίας εξαιτίας της σοσιαλιστικής πολιτικής της οικογένειάς του και είχε σκόπιμα παραμεληθεί στο συμβούλιο υδάτων.

    Οι φίλοι του είπαν στην El Mundo ότι ο μηχανικός δεν ήταν πρόθυμος να αναφέρει τους ισχυρισμούς του για παρενόχληση επειδή είχε «μια οικογένεια να ζήσει» κι ανησυχούσε ότι δεν θα βρει άλλη δουλειά στην ηλικία του. Ήταν τόσο καταθλιπτικός από την κατάστασή του που είχε δει έναν ψυχίατρο, είπαν.

    Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιτροπή για το νερό πίστευε ότι ο Γκαρθία ήταν ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου για το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του, ενώ το δημοτικό συμβούλιο θεωρούσε ότι εργαζόταν για το συμβούλιο υδάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπουργείο Εργασίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημόσιοι υπάλληλοι: Πώς μπορούν να πάρουν πίσω τα αναδρομικά του 13ου και 14ου μισθού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία: Νεκρός 52χρονος σε διυλιστήριο στο Πέραμα



    ΣΧΟΛΙΑ