• Κοινωνία

  Δήμος Αθηναίων: Κεφάτα Κούλουμα για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες στον Λόφο του Φιλοπάππου

  • NewsRoom

  Εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας πολύχρωμους χαρταετούς στον αττικό ουρανό, κάνοντας πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, στον Λόφο του Φιλοπάππου, την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023. Φέτος τις Απόκριες, για περίπου δύο εβδομάδες, χιλιάδες Αθηναίες, Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας, ξεφάντωσαν στις 67 -δωρεάν- εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για μικρούς και μεγάλους σε 55 διαφορετικά σημεία, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR


  Ραντεβού στον Λόφο του Φιλοπάππου έδωσαν και φέτος, Καθαρά Δευτέρα, εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι που γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας πολύχρωμους χαρταετούς στον αττικό ουρανό, κάνοντας πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

  Μικροί και μεγάλοι, ανέβηκαν από νωρίς το πρωί στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας, όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, γιορτάζοντας τα Κούλουμα με πολύ κέφι, μουσική και χορό.

  Η «αυλαία» άνοιξε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Γωγώ Τσαμπά. Η δημοφιλής τραγουδίστρια δημοτικών παραδοσιακών τραγουδιών, συνοδεία της ορχήστρας της, ξεσήκωσε όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα στου Φιλοπάππου, «παρασύροντάς» τους σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

  Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Ευχαριστούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ήρθαν σήμερα με τα παιδιά τους στον Λόφο του Φιλοπάππου και έγιναν μέρος αυτής της αυθεντικής γιορτής την οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο Δήμος Αθηναίων. Πετάξαμε ψηλά τους χαρταετούς και διασκεδάσαμε παραδοσιακά, όπως επιβάλλει η Καθαρά Δευτέρα. Καλή Σαρακοστή σε όλες και σε όλους!»

  Φέτος τις Απόκριες, για περίπου δύο εβδομάδες, χιλιάδες Αθηναίες, Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας, ξεφάντωσαν στις 67 -δωρεάν- εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για μικρούς και μεγάλους σε 55 διαφορετικά σημεία, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

  Εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας πολύχρωμους χαρταετούς στον αττικό ουρανό, κάνοντας πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, στον Λόφο του Φιλοπάππου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Το πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που ολοκληρώθηκε την Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου, επιμελήθηκαν οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και του This is Athens.

  Διαβάστε επίσης:

  «Πριγκίπισσα» Ολυμπία: Τα νέα επιχειρηματικά σχέδια

  Λέων Γιοχάη (Serial Enterpreneur): Ξεκινάω νέα πλατφόρμα δανεισμού Ethereum – Στο Τέξας μετακομίζει η φάρμα bitcoin

     ΣΧΟΛΙΑ