• Κοινωνία

  Δήμος Αθηναίων: Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στον Νέο Κόσμο

  • NewsRoom
  Δήμος Αθηναίων


  Στην περιοχή του Νέου Κόσμου έγινε σήμερα συντονισμένη παρέμβαση της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων για την βελτίωση της εικόνας της πλατείας Ραυτοπούλου που αποτελεί στέκι για κατοίκους αλλά και επισκέπτες της συγκεκριμένης γειτονιάς.

  Οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων φρόντισαν για το σκούπισμα και στη συνέχεια το πλύσιμο του χώρου με την συνδρομή δυο πλυστικών οχημάτων που χρησιμοποιούν πεπιεσμένο νερό και ειδικό καθαριστικό-απολυμαντικό υγρό.

  Τα παγκάκια της πλατείας βάφτηκαν όπως και τα επιδαπέδια και επιστήλια καλαθάκια απορριμμάτων (ορισμένα από τα οποία αντικαταστάθηκαν). Καθαρίστηκαν επίσης από γκράφιτι τα καλύμματα των ηλεκτρικών πινάκων που υπάρχουν στην πλατεία όπως και άλλες επιφάνειες. Παράλληλα βάφτηκαν και όλα τα παρτέρια για να ομορφύνει περισσότερο ο χώρος.

  Η δράση στην πλατεία Ραυτοπούλου είναι μέρος του συνολικού σχεδιασμού τακτικών στοχευμένων παρεμβάσεων και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα παράλληλα με την καθημερινή φροντίδα για καθαριότητα, πράσινο και φωτισμό σε κάθε γωνία της πόλης.

  «Η καθαριότητα και η φροντίδα των ελεύθερων χώρων της πόλης, είναι θέμα καθημερινής συνέπειας και επιμονής. Αυτά κρίνουν την αποτελεσματικότητα του δήμου και των υπηρεσιών του. Με αυτά τα εργαλεία δουλεύουμε σε όλη την Αθήνα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.  ΣΧΟΛΙΑ