• Κοινωνία

  Δήμος Αθηναίων: 8.500 νέα φυτά στην πόλη από τις αρχές Μαρτίου (pics)

  • NewsRoom


  Κώστας Μπακογιάννης: Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη για χρώμα και φως στην Αθήνα

  Χιλιάδες πολύχρωμα φυτά ομορφαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές διαφορετικές γωνιές της πόλης, στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της.

  Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών έχουν διευκολύνει τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, που με τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Σάκη Κολλάτου έχουν εντατικοποιήσει τις φυτεύσεις παντού.

  Το καθημερινό πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πλατείες, πεζοδρόμια, νησίδες και άλλους χώρους, από τις αρχές Μαρτίου όταν ξεκίνησαν οι απαγορεύσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης, εμπλουτίστηκε σημαντικά έτσι ώστε με την λήξη των μέτρων οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να απολαμβάνουν μια πόλη πιο όμορφη, πιο φιλική, με περισσότερο χρώμα.

  Περισσότερα από 8.500 φυτά (γεράνια, σκυλάκια, πετούνιες, σάλβια, κατιφέ, ερωτάκι κ.α.) τοποθετήθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες και οι φυτεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τα σημεία στα οποία έχουν γίνει οι φυτεύσεις αυτό το τελευταίο διάστημα είναι τα εξής:

  · ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  · ΠΛ. ΒΟΥΛΗΣ

  · ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

  · ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

  · ΠΛ.ΚΟΤΖΙΑ

  · ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

  · ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

  · ΑΜΑΛΙΑΣ & ΟΛΓΑΣ

  · ΒΑΣ. ΑΜΑΛΙΑΣ & ΔΙΟΝ. ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

  · ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ & ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  · ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΗΡ. ΑΤΤΙΚΟΥ

  · ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΗΣΙΔΑ

  · ΘΗΣΕΙΟ ΣΤΑΘΜΟΣ

  · ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ – ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ – Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

  · ΝΗΣΙΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

  · ΠΛ. ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΠΑΚΟΥ

  · ΝΗΣΙΔΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

  · ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  · ΠΛ. ΚΥΨΕΛΗΣ

  Επιπλέον, έχουν κλαδευτεί 370 ψηλά δέντρα, με τα ειδικά καλαθοφόρα μηχανήματα του Δήμου, ενώ έχουν γίνει 126 δρομολόγια φορτηγών που μεταφέρουν κλαδιά.

  «Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη για χρώμα και φως στην πόλη. Θέλουμε να εξαλείψουμε τη σκιά της πανδημίας με πράσινο, με τη φροντίδα του δημόσιου χώρου σε όλες τις γειτονιές. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Αθήνα που υποδέχεται την άνοιξη, περιποιημένη και καθαρή κάθε γωνιά της» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.  ΣΧΟΛΙΑ