• Κοινωνία

    Δημήτρης Ναστούλης: Ανακλήθηκε η αποφυλάκιση του ισοβίτη

    Δημήτρης Ναστούλης

    Δημήτρης Ναστούλης


    Επιστρέφει στη φυλακή ο γνωστός ισοβίτης, για τον οποίο η εισαγγελική έρευνα κατέληξε ότι αποφυλακίστηκε με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας.

    Πρόκειται για τον Δημήτρη Ναστούλη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του, στο οποίο βρισκόταν σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του, στις 26 Ιανουαρίου του 2018

    Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Ναστούλη, του Άρη Φλώρου και ακόμα 15 εμπλεκομένων για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, με τα οποία, κατά το πόρισμα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τους δύο κατάδικους, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στον εισαγγελέα της Λαμίας τα στοιχεία εκείνα της δικογραφίας που φέρουν τον Ναστούλη να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκιση του.

    Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με βούλευμα του ανακάλεσε την αποφυλάκιση του ισοβίτη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή.

    Η ανάκληση γίνεται βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με την οποία, ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

    Συνήγορος Ναστούλη: Υπαρκτό πρόβλημα υγείας, προσφυγή κατά της απόφασης

    Η συνήγορος του Δ. Ναστούλη, Βάσω Πανταζή προαναγγέλλει προσφυγή κατά του βουλεύματος που στέλνει πίσω στη φυλακή τον ισοβίτη, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί.

    Σε δήλωση της η κα Πανταζή αναφέρει:

    “Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ΄μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διώξεις για Αρ.Φλώρο, ισοβίτη κι άλλους 15 για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας



    ΣΧΟΛΙΑ