• Κοινωνία

    Δήμοι Αττικής: Στη μάχη της διάνοιξης δρόμων

    • NewsRoom
    Δήμοι Αττικής: Στη μάχη της διάνοιξης δρόμων

    Διάνοιξη δρόμων στην Αττική


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των δήμων της Αττικής, κυρίως των βορείων προαστείων, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά του νομού, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο.

    Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δεν σταμάτησαν τη νύχτα να εργάζονται για τις κεντρικές αρτηρίες και στη συνέχεια η προσπάθεια των δήμων θα επικεντρωθεί στον καθαρισμό του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, ώστε ν’ ανοίξουν οι κάθετοι δρόμοι και οι παράδρομοι, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα και σε πολλές των περιπτώσεων, ειδικά στους βόρειους δήμους, είναι απροσπέλαστοι.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει αρχίσει και η πρώτη καταγραφή σε ζημιές, κυρίως από πτώσεις δέντρων.

    Οι δήμαρχοι έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο.

    Ήδη κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν και σήμερα αν χρειαστεί.

    Υπήρξαν έκτακτα περιστατικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως στον δήμο Ωρωπού, όπου προέκυψε ανάγκη να μεταβεί ασθενής με πνευμονικό οίδημα από το Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο της Αθήνας και υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας για τη διακομιδή του.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ