• Κοινωνία

    Ταλαιπωρία για 300 επιβάτες στην Οινόη: Εγκλωβισμένοι σε τρένο επί 16 ώρες – Επιστρέφουν με λεωφορεία

    • NewsRoom
    τρένο Οινόη ακινητοποιήθηκε


    Με λεωφορεία μεταφέρονται πίσω στην Αθήνα οι περίπου 300 επιβάτες τρένου, που βρέθηκαν επί 16 ώρες εγκλωβισμένοι στο ύψος της Οινόης.

    Πρόκειται για την αμαξοστοιχία της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η οποία ακινητοποιήθηκε λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού στην Οινόη, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με το grtimes, όταν απομακρυνθεί ο όγκος του χιονιού, το συγκεκριμένο τρένο θα εκτελέσει τελικά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να τους μεταφέρει στον αρχικό τους προορισμό, κάτι που υπολογίζεται να συμβεί το μεσημέρι της Τρίτης.

    Ωστόσο, σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των χιλιοταλαιπωρημένων επιβατών, καθώς πέρα από τον εγκλωβισμό, αναμένεται να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με… 1,5 ημέρα καθυστέρηση!

    Μια επιβάτης, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε ότι ξεκίνησε από το Λιανοκλάδι στις 14:20, ωστόσο, λόγω των προβλημάτων το τρένο σταμάτησε στην Οινόη.

    Όπως αναφέρει το grtimes, οι επιβάτες περίμεναν μέσα στο κρύο, ενώ εγκλωβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι, μη μπορώντας να γυρίσουν σπίτι τους.

    Μέχρι και νωρίς το πρωί της Τρίτης οι επιβάτες παρέμεναν εντός της αμαξοστοιχίας περιμένοντας να δοθεί τέλος στην «οδύσσειά» τους και να καταφέρουν να φτάσουν επιτέλους στον προορισμό τους με την θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από το μηδέν.

    Δείτε το βίντεο από το OPEN:

    Σύμφωνα με το grtimes, ο εργαζόμενος στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΣΕ Θήβας, Δημήτρης Φρούσιος δήλωσε ότι «Όλες οι γραμμές είναι ακινητοποιημένες από την κακοκαιρία και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση άνωθεν για το πως να διαχειριστούμε την κατάσταση», ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι από εργοστάσια που πρέπει να μετακινηθούν στη Χαλκίδα, και περιμένουν από τις 15:20 στον σταθμό της Θήβας, χωρίς να υπάρχει αμαξοστοιχία που να εκτελεί δρομολόγιο και χωρίς να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένουν μέσα στο κρύο για να γυρίσουν σπίτια τους».

    Τι δήλωσε εγκλωβισμένη επιβάτης στον ΣΚΑΪ:

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε – Παράθυρο για αποζημιώσεις σε εγκλωβισμένους οδηγούς

    Ολονύχτια επιχείρηση του Στρατού: Παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200 αυτοκίνητα

    Καιρός: Από το μεσημέρι η ύφεση – Πολικό ψύχος και παγετός



    ΣΧΟΛΙΑ