• Κοινωνία

    Δήμας: Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι

    • NewsRoom
    Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας

    Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας


    Ολοκληρώθηκε το πρώτο, σημαντικό, βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι ενώ ετοιμάζεται η υπογειοποίηση των καλωδίων που αναλαμβάνει ο ΔΕΔΔΗΕ, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Αυτό γνωστοποιήθηκε στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο Δημαρχείο Δερβενίου.

    Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

    “Ολοκληρώθηκε το 1ο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι, αρχικά μέχρι τον Ζαχολίτικο ποταμό, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και αρκετά χρόνια.

    Η έκταση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής παραχωρείται από την ΓΑΙΟΣΕ, η οποία είχε την κυριότητα, στην ΕΡΓΟΣΕ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να μπορέσει να εκτελέσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και του Δήμου συνολικά.

    Στο Δημαρχείο Δερβενίου, συζητήσαμε σήμερα για την σημαντικότητα του έργου, που αναμένεται να αποσυμφορήσει την πόλη από την κίνηση και να δημιουργήσει επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές. Μιλήσαμε επίσης και για άλλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, όπως την υπογειοποίηση των καλωδίων που αναλαμβάνει ο ΔΕΔΔΗΕ, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Συγχαρητήρια αξίζει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αλλά και όλοι όσοι συνέβαλαν, ώστε να γίνει αυτό το πρώτο σημαντικό βήμα για τη υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την τοπική κοινωνία. Ο νέος δρόμος που θα δημιουργηθεί αναμένεται να οφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, στην ασφαλή διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση”.

    Διαβάστε επίσης

    Δήμας: Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κίνα στην έρευνα, την καινοτομία και τις επιστήμες



    ΣΧΟΛΙΑ