• Κοινωνία

    Δίκη Τοπαλούδη: «Σόου» Ροδίτη κατηγορουμένου – Έβρισε, απείλησε και απέλυσε τον δικηγόρο του

    H φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη και δύο σχεδόν συνομήλικοι δράστες που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


    Τρέλα «πούλησε» ο 22χρονος Ροδίτης που δικάζεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας για την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

    Με ένα θεατρικό μονόλογο, ύβρεις και ασυναρτησίες ο κατηγορούμενος θέλησε να παρουσιάσει εικόνα ανθρώπου που δεν είναι καλά στα μυαλά του ενώ «απέλυσε» και τον δικηγόρο του, ισχυριζόμενος ότι δεν τον υπερασπίζεται σωστά.

    Η ψυχιατρική γνωμάτευση, όμως, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, έριξε αυλαία στην κακοπαιγμένη παράσταση του νεαρού.

    «Είμαι ληστής εφοπλιστής, όχι βιαστής δολοφόνος»

    Πριν ακόμα εισέλθουν οι δικαστές στην αίθουσα για να αρχίσει η σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο 22χρονος στράφηκε στην αδεια έδρα και άρχισε το παραλήρημα του. Απευθυνόμενος στους… αόρατους δικαστές, τους «είπε»:

    «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής. Το ξέρουν όλοι».

    Μετά απευθύνθηκε και στην… αόρατη εισαγγελέα:

    «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις. Θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

    Απειλές

    Ο κατηγορούμενος, μέσα στο παραλήρημα του δεν «ξέχασε» την υπερασπιστική του γραμμή: Επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για τη δολοφονία στον 20χρονο συγκατηγορούμενο του, αλβανικής καταγωγής.

    Ευθέως σήμερα τον απείλησε φωνάζοντας του: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα, δολοφόνε».

    Ο 20χρονος αντέδρασε, δημιουργήθηκε ένταση και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην πιαστούν στα χέρια οι 2 κατηγορούμενοι.

    Ο 22χρονος ξέσπασε και στη γιαγιά του που τον πλησίασε για να τον ηρεμήσει:

    «Μη με αγγίζεις! Μη με αγγίζεις! Μακριά όλο το σόι», της φώναξε, αρνούμενος να καθήσει στο εδώλιο, όπως του ζήτησε ο αστυνομικός:

    «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

    Τα ναρκωτικά

    «Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;», ρώτησε τον 22χρονο η πρόεδρος του δικαστηρίου, όταν πλέον οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα.

    Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

    Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν άδικα στη φυλακή. Θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου…

    Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο;

    Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

    Πρόεδρος: Πώς είστε;

    Κατηγορούμενος: Σούπερ.

    Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

    Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

    Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

    Κατηγορούμενος; Μαγικά.

    Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω… Πηγαίνετε προς τα πίσω.

    Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

    Συμπτωματικά είχε φτάσει στο δικαστήριο η γνωμάτευση του ψυχιάτρου των φυλακών για τον 22χρονο.

    Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος!

    Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε…

    Πρόεδρος: Ο 22χρονος έχει καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα. Ο ίδιος υπέγραψε δήλωση για τη μη παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και η ενέργεια του δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Αντίστοιχη αγωγή ελάμβανε και πριν από ένα μήνα.

    Συνήγορος 22χρονου: Αυτή τη συμπεριφορά βιώνει η υπεράσπιση εδώ και ένα μήνα.

    Κατηγορούμενος: Σκάσε κι εσύ…

    Εισαγγελέας: Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε. Θα έχετε άλλη ποινή. Ή ηρεμείτε, ή φεύγετε! Η παράσταση τελείωσε, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.

    Μετά από μία σύντομη διακοπή της δίκης, ο Ροδίτης κατηγορούμενος επέμεινε ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω εκπροσώπησή του από τον συνήγορο του κι έτσι, το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό δύο δικηγόρων για την περαιτέρω υπεράσπιση του κατηγορουμένου.



    ΣΧΟΛΙΑ