• Κοινωνία

    Δίκη Τοπαλουδη: Μόνο δικαστές, κατηγορούμενοι και δικηγόροι μέσα στην αίθουσα – Ούτε ένας δημοσιογράφος δεν παρακολουθεί τη δίκη

    H φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη και δύο σχεδόν συνομήλικοι δράστες που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


    Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες ξανάρχισε, μετά από 1,5 μήνα, η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη, στη Ρόδο.

    Ουσιαστικά η δίκη σήμερα γίνεται χωρίς ακροατήριο και χωρίς την παρουσία έστω και ενός δημοσιογράφου.

    Μόνο οι δικαστές, οι κατηγορούμενοι, οι δικηγόροι, αστυνομικοί και ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο.

    Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ακόμα και οι ένορκοι, οι λαϊκοί δικαστές δηλαδή, σήμερα δεν έχουν ανέβει στην έδρα.
    Κάθονται στα έδρανα των δικηγόρων προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των δικαστών ενώ όλοι φορούν μάσκες.

    Ακόμα και έτσι όμως, σε μία αίθουσα περίπου 100 τετραγωνικών που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται δέκα άνθρωποι , ο αριθμός τους φαίνεται πως ξεπερνά τους 20.

    Σύμφωνα με δικηγόρους, η απόρριψη του αιτήματος να βρίσκεται ένας δημοσιογράφος στο ακροατήριο, σημαίνει ότι παραβιάζεται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης που προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και εγκυμονεί κίνδυνο για ακυρότητα της διαδικασίας.

    Σύμφωνα με τα όσα οι δικηγόροι μεταφέρουν στους δημοσιογράφους συνεχίζει σήμερα την κατάθεση του ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου.



    ΣΧΟΛΙΑ