• Κοινωνία

    Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Δημόσιο και μικρομέτοχοι εκτός πολιτικής αγωγής

    • NewsRoom
    Άγγελος Φιλιππίδης

    Άγγελος Φιλιππίδης. Τέως Επικεφαλής ΤΤ


    Χωρίς την παρουσία του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και των μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα έδρανα της πολιτικής αγωγής, θα διεξαχθει η δίκη του Άγγελου Φιλιππίδη και των υπολοίπων κατηγορουμένων για τα φερόμενα ως επισφαλή δάνεια της περιόδου 2008-2010.

    Την απόφαση έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που απέβαλε Δημόσιο και μικρομετόχους από την πολιτική αγωγή, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.

    Το δικαστήριο δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που το ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο κ. Θανάσης Βαρλάμης συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ζήτησε να καταθέσει πρώτος μάρτυρας ο διευθυντής ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος. Κι αυτό, όπως είπε, για να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και τη συνολική αλλαγή που έχει γίνει ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων.

    Η δίκη διεκόπη για τις 21 του μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα του Άγγελου Φιλιππίδη για επιστροφή του διαβατηρίου του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σύλληψη διαρρήκτη στην Καλλιθέα



    ΣΧΟΛΙΑ