Κοινωνία

Δίκη ψευτογιατρού: Ανατριχιαστική μαρτυρία – «Τραβούσα του Χριστού τα πάθη. Ήμουν ζωντανός-νεκρός»

Δίκη ψευτογιατρού


«Τραβούσα του Χριστού τα πάθη. Ήμουν ζωντανός- νεκρός». Είναι ακόμα μία συγκλονιστική μαρτυρία στη δίκη του ψευτογιατρού που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες σε βάρος ασθενών.

Ο μάρτυρας από τη Ρόδο που έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κρατώντας πατερίτσες, είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αλεξίπτωτο. Οι γιατροί του είχαν πει ότι έπρεπε να μάθει να ζει με πόνους. Το 2018 γνώρισε τον ψευτογιατρό και, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία και του είπε:

«Όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες και έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου».

Λίγους μήνες αργότερα υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις γιατρούς, ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας, σε εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό».

Πριν από την επέμβαση, ο μάρτυρας υποστήριξε, ότι περπατούσε κανονικά, παρά το γεγονός ότι είχε κινητικά προβλήματα.

Μετά χειροτέρεψε και πλέον ζει με καθημερινούς αφόρητους πόνους. Όπως κατέθεσε:

«Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Τέλη Σεπτέμβρη μου είπε ότι το μόσχευμα έρχεται. Στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνω Αθήνα και στις 8 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή.

Μου είπε ότι στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική. Πήγαμε στο γραφείο Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί «έχεις πάθεις αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα. Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι στο δωμάτιο τον επισκέφθηκε και ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό:

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω.

«Μετά το χειρουργείο ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό.

Ήρθε ο Δ.Π. και μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις». Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω. Ο «ψευτογιατρός» ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο από ό, τι μου είπε αδελφή. Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι, να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ.

Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου.

Ο κατηγορούμενος, με την πειθώ του και την αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι «άγιος άνθρωπος». Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδαν».

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;» Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;

Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονιστική κατάθεση από μάρτυρα – Τους απέσπασε €52.000 για δήθεν θεραπεία

Δίκη ψευτογιατρού: Η κόρη τους αισθανόταν «επίλεκτη» που την ανέλαβε με 60.000 ευρώ, κατέθεσαν οι γονείς της 35χρονηςΣΧΟΛΙΑ