• Κοινωνία

    Δίκη Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου από τον Αλέξη Κούγια

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Με αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου αντί της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου άρχισε σήμερα η δίκη της μητέρας που κατηγορείται για την απόπειρα και εν τέλει, τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της.

    Μεροληψία της προέδρου του δικαστηρίου σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και κίνδυνο να επηρεάσει τους ενόρκους καταλογίζει ο Αλέξης Κούγιας στη διευθύνουσα τη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας, αναπτύσσοντας το αίτημα του για την εξαίρεση της.

    Ο… «Θεός της Πισπιρίγκου», όπως ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας αυτοχαρακτηρίστηκε νωρίτερα, είχε απαγορεύσει στην κατηγορουμένη να απολογηθεί. Ήταν, όταν ζήτησε από το δικαστήριο επιπλέον χρόνο για να προετοιμάσει την αίτηση εξαίρεσης:

    Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

    Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο κουραν της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

    Αναπτύσσοντας το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου, ο κ. Κούγιας της καταλόγισε «άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέταση τους, απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και διαβίβασης νέων στοιχείων».

    «Ήταν αυθαίρετες αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση; Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

    Νωρίτερα με την έναρξη της συνεδρίασης , ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας ζήτησε  διακοπή της δίκης για 20 λεπτά για να προετοιμάσει την έγγραφη αίτηση εξαίρεσης της διευθύνουσας τη διαδικασία.

    Αλέξης Κούγιας: «Θέλω 20 λεπτά διότι δεν πρόλαβα να ετοιμάσω την αίτηση. Ημουν στη Μυτιλήνη χθες και τη Δευτέρα είχα ένα προσωπικό θέμα. Επειδή είναι σοβαρό θέμα και θέλω να το αναπτύξω»

    Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα διακόψει για δέκα λεπτά με τον Αλέξη Κούγια να λέει: «Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται με χρονοδιακόπτη».

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Έρχεται ο χειμώνας – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

    Ρεκόρ ζέστης στη Βραζιλία: 58,5° Κελσίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τι αποκαλύπτει η γυναίκα που τον κατήγγειλε πρώτη για revenge porn



    ΣΧΟΛΙΑ