• Κοινωνία

    Δίκη Μάτι: Πολυεγκαυματίας ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης

    Μάτι

    Μάτι


    Αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης υπέβαλε η πολυεγκαυματίας κα Ιωάννα Γατοπούλου μέσω του δικηγόρου της στη δικάσιμο της 26ης Μαρτίου 2024 για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

    Η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας αναφέρει:

    Κατά τη σημερινή δικάσιμο της 26-03-2024 ενώπιον του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στη δίκη που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23-07-2018, ο κ. Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία κας Ιωάννας Γατοπούλου, υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς εψεύσθη σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου.

    Πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOR OIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε.

    Διαβάστε επίσης:

    Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί

    Εγνατία Οδός: «Πράσινο φως» για την αύξηση των διοδίων – Στην τελική ευθεία η υπογραφή από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Χρηματιστήριο: Το πάρτι στα small caps της Πληροφορικής, νέα υψηλά η ΕΤΕ και με +24,3% ο Σαράντης τον Μάρτιο



    ΣΧΟΛΙΑ