• Κοινωνία

    Δίκη Μάτι: Νέα αλλαγή και μεταφορά στο Εφετείο μετά την κατακραυγή!

    Κώστας Τσιάρας

    Κώστας Τσιάρας


    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακάλεσε την…. ανάκληση της απόφασης του και τελικά, η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι θα διεξαχθεί στο Εφετείο κι όχι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων!

    Είναι απίστευτο αλλά αληθινό! Μέσα σε 3 εβδομάδες ο αρμόδιος υπουργός άλλαξε 3 φορές την απόφαση του, μεταφέροντας τη δίκη από την Ευελπίδων στο Εφετείο, μετά από το Εφετείο στην Ευελπίδων και τώρα από την Ευελπίδων στο Εφετείο.

    Είχαν προηγηθεί οι επίμονες προσπάθειες της διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να πειστεί ότι αυτή η πολυπρόσωπη δίκη που θα διαρκέσει επί μήνες, δεν μπορεί να διεξαχθεί στις μικρές και ακατάλληλες αίθουσες των δικαστηρίων της  οδού Ευελπίδων.

    Η κορύφωση στην παρωδία ήρθε χθες στην πρώτη -τύποις- συνεδρίαση του δικαστηρίου όπου αντί για δίκη εξελίχθηκαν τριτοκοσμικές εικόνες, με δικηγόρους να δικηγορούν από το … προαύλιο και συγγενείς νεκρών να νιώθουν ότι εμπαίζονται.

    Σήμερα το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία των προισταμένων του Πρωτοδικείου και του Εφετείου και των αντίστοιχων Εισαγγελιών, ελήφθη η απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης στο Εφετείο.

    Ο κ.Τσιάρας δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προς τον Τύπο για την άμεση ενημέρωση των εκατοντάδων παραγόντων της δίκης.

    Η επιλογή ήταν να αποσταλεί καθυστερημένα μία άτυπη ενημέρωση προς τους δικαστικούς συντάκτες , στην οποία γίνεται λόγος για “παρέμβαση του υπουργού” που έλυσε το πρόβλημα.

    Το mononews αποκάλυψε το πρωί, σε εκτενές ρεπορτάζ του, το χρονικό με τις δύο αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης που πρώτα έκριναν ακατάλληλη την αίθουσα της Ευελπίδων για αυτή τη δίκη, μετά από 9 ημέρες η αίθουσα επανεκτιμήθηκε και κρίθηκε κατάλληλη και σήμερα, ξαναέγινε… ακατάλληλη.

    Παρουσιάζουμε ολόκληρη την άτυπη ενημέρωση για την πλήρη ενημέρωση δεκάδων δικηγόρων, των συγγενών των 102 νεκρών της πυρκαγιάς, των εγκαυματιών και των κατηγορουμένων:

    “Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα βρέθηκε λύση στο ζήτημα που ανέκυψε με τη χωροταξία της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018.

    Σε σημερινή σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών Δημήτρη Οικονόμου, του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για την υπόθεση στο Μάτι στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου ήδη διεξάγεται η επίσης πολυπρόσωπη και πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Η απόφαση ελήφθη με δεδομένη τη δικονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και με τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ότι ο αριθμός των συνεδριάσεων που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 ανά μήνα δεν θα οδηγήσουν σε παρέλκυση και καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Μάτι: Ο Τσιάρας έκρινε κατάλληλη τη δικαστική αίθουσα που πριν από 9 μέρες είχε κρίνει… ακατάλληλη!



    ΣΧΟΛΙΑ