• Κοινωνία

    Δίκη για τραγωδία στο Μάτι: Αντιδράσεις για την αίθουσα του δικαστηρίου – «Ντροπή!» φώναζαν συγγενείς θυμάτων

    Μάτι


    «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση!» Ένα πανό στην είσοδο των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων για την έναρξη της δίκης των 21 κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

    Και μέσα στη δικαστική αίθουσα φωνές «ντροπή!» από συγγενείς θυμάτων και θύματα για την Πολιτεία που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ούτε τις κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθεί αυτή η δίκη, 4 χρόνια και 3 μήνες μετά τη τραγωδία.

    Ήταν γνωστό πριν καν προσέλθουν στο δικαστήριο πάνω από 200 μάρτυρες και δεκάδες ακόμα συγγενείς, φίλοι, δικηγόροι.

    Η αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει η δίκη ήταν ακατάλληλη. Τότε ακούστηκαν οι φωνές «ντροπή» μέσα στο δικαστήριο.

    Όπως έλεγαν, η Πολιτεία γνώριζε και όφειλε εγκαίρως να έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή αυτής της δίκης.

    Είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό για τη Δικαιοσύνη η εικόνα δικηγόρων αυτής της δίκης να παρακολουθούν από τα παράθυρα στο προαύλιο τη διαδικασία, γιατί δεν χωρούσαν να μπουν μέσα.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

    Και στις επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται 40 ή 50 συγγενείς θυμάτων ή θύματα για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

    Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, η οποία και πάλι είναι πολύ μικρή για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες όλων των διαδίκων.

    Διαβάστε επίσης:

    Λέκκας για κατολίσθηση στην Κρήτη: Ήταν σαφές ότι κάποια στιγμή θα γινόταν – Συνέβαλε η έντονη βροχόπτωση

    Λαγονήσι: Σκύλος κατασπάραξε αγοράκι την ώρα που πήγαινε στο σχολείο (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ