• Κοινωνία

    Δίκη για Μάτι: Βίντεο από τη φωτιά στο αρχικό στάδιο παρουσίασε ο Λιότσιος – «’Ολα έγιναν κατόπιν εορτής»

    Μάτι

    Μάτι


    Με ένα βίντεο από την πυρκαγιά, πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θέλησε να καταδείξει τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, καταθέτοντας για 12η μέρα στη δίκη για το Μάτι.

    «Όλα έγιναν κατόπιν εορτής. Όλα έγιναν μετά τις 7 που γινόταν ήδη περισυλλογή νεκρών .Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν εκεί κανείς. Όφειλε να πάει ένας ανώτερος να συντονίσει τα πάντα», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

    Το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο, τραβήχτηκε από πολίτη στις 17:40-17:45 το απόγευμα.

    «Βλέπετε στο βίντεο τον κόσμο να παρακολουθεί τη φωτιά, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται μία φωτιά που δεν μπορεί να ελεγχθεί» τόνισε ο δικαστικός πραγματογνώμονας.

    Ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος απάντησε και σήμερα στις ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου και παρόντα στο δικαστήριο- πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρη Τερζούδη.

    Ο μάρτυρας επέμεινε ότι εάν είχε δοθεί έγκαιρα εντολή απομάκρυνσης κατοίκων και πολιτών από την περιοχή, η τεράστια τραγωδία θα είχε αποφευχθεί.

    Συνήγορος: Για την απομάκρυνση πολιτών στην Κινέτα, έχετε πει ότι την έδωσε το ΕΣΚΕ…Ο δήμαρχος Μεγαραίων που λέει ότι μόνος του πήρε την πρωτοβουλία για απομάκρυνση … Ήταν τόσο γρήγορη η εξέλιξη της φωτιάς.

    Μάρτυρας: Το αμφισβητώ γιατί υπάρχουν έγγραφα.

    Συνήγορος: Η παρουσία του αρχηγού στο ΕΣΚΕ δεν καταλύει την ευθύνη των υπαρχηγών επιχειρήσεων…

    Μάρτυρας : Όχι βέβαια. Ο αρχηγός δεν είναι μόνο για μια φωτιά .Δεν μπορεί να πηγαίνει από φωτιά σε φωτιά. Γι αυτό κάθεται στο ΕΣΚΕ για να συντονίζει με βάση την πληροφόρηση. Τι θα κάνουμε τον αρχηγό «πρώτη έξοδο»;

    Η κατάθεση του πραγματογνώμονα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα ύψη η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ