• Κοινωνία

    Δικηγόρος 24χρονης: Εμπλέκεται διεθνές κύκλωμα με τη συμμετοχή και Κυπρίων

    • NewsRoom
    Γεωργία Μπίκα

    Γεωργία Μπίκα


    Διεθνές κύκλωμα φέρεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, ο οποίος έχει προστεθεί στη νομική ομάδα της καταγγέλλουσας.

    Με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν από την Κύπρο, ο δικηγόρος ανέφερε πως «υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή» και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα.

    «Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» ανέφερε ο κ. Διαλυνάς, προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών. Μάλιστα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες».

    «Την απάντηση θα τη δώσει ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου. Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε, ενώ αναρωτήθηκε επίσης «πώς είναι δυνατόν να μιλήσουν και άλλες γυναίκες από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι συνθήκες».

    «Ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι ‘ψαράδες’ που ‘ψαρεύουν’ κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία», τόνισε.

    Όταν ρωτήθηκε την κατάθεση του 27χρονου, που συνελήφθη για την υπόθεση ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Με περίοδο;».

    Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο Χριστοφίδης

    Με αφορμή τις πληροφορίες που φτάνουν από την Κύπρο για την υπόθεση της 24χρονης, μίλησε στην ΕΡΤ ο Κύπριος βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, ο οποίος με επιστολή στον εισαγγελέα, ζητά κατεπείγουσα έρευνα.

    «Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι’ αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που κατήγγειλε ότι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

    Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί, ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα. Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει. Ο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας αναμένει γραπτή κατάθεση από τον Ηλία Γκιώνη σχετικά με την καταγγελία του για Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας, αλλά και για αλλοδαπές που «διακινούνταν από την Κύπρο στα ειδεχθή πάρτι ναρκωτικών και βιασμού».

    Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς σε παρέμβασή του, τόνισε ότι «αν μιλάμε για εισροή γυναικών από την Κύπρο, κάποιος φέρνει αυτές τις κοπέλες εδώ».

    Η απάντηση από τον Χρήστο Χριστοφίδη ήταν ότι «όσο λιγότερα λέγονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διελευκανθούν οι υποθέσεις βιασμών και ειδεχθών εγκλημάτων».

    Διαβάστε επίσης:

    Βιασμός 24χρονης: Πόσα πλήρωσαν τα αδέλφια Λεβέντη και η παρέα τους στο ξενοδοχείο για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι

    Βιασμός 24χρονης: Τι κατέθεσαν ο αδελφός του Βασίλη Λεβέντη, o Κωνσταντίνος Περογιαννάκης, οι φίλοι και ο μετρ

    Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα Παντελίδη



    ΣΧΟΛΙΑ