• Κοινωνία

    Δύο νεκροί στην κλινική στο Περιστέρι

    • NewsRoom


    Δεύτερος νεκρός στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες θετικά κρούσματα κορονοϊού.

    Νωρίτερα, στην καθημερνή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για τουλάχιστον 28 κρούσματα στην συγκεκριμένη κλινική. Από τα 28, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

    «Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη.

    «Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.



    ΣΧΟΛΙΑ