• Κοινωνία

    ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαμοθράκη

    • NewsRoom
    ΔΕΔΔΗΕ


    Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαμοθράκη.

    Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) στο νησί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση που από τις περίπου 16:00 σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 έχει διακοπεί, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη.

    Αναλυτικότερα, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

    Ο Διαχειριστής, σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

    Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης – βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.

    Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού και θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση, καταλήγει η ανακοίνωση του Διαχειριστή.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιά σε τουριστικό σκάφος με 15 επιβαίνοντες ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα

    Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: Η εικόνα από τα μέτωπα σε Φυλή, Αλεξανδρούπολη, Ασπρόπυργο και Βοιωτία

    Φυλή – Νέο μήνυμα του 112: Εκκενώνονται Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα



    ΣΧΟΛΙΑ