• Κοινωνία

    Δάκρυα χαράς: Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία και έπιασε το χέρι της μαμάς της (video)

    • NewsRoom


    Δάκρυα χαράς σκόρπισε σήμερα η 8χρονη Αλεξία στην οικογένειά της, καθώς το κορίτσι που είχε δεχθεί σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας την Κυριακή του Πάσχα ξύπνησε και έπιασε το χέρι της μητέρας της.

    Όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του Alpha, «Alpha Ρεπορτάζ» οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν σιγά –σιγά το παιδί, που από το Πάσχα βρισκόταν σε καταστολή και η 8χρονη φαίνεται πως ανταποκρίνεται.

    Το πρωί, η Αλεξία άνοιξε τα μάτια της και έπιασε το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση όπως αναφέρθηκε στην ενημερωτική εκπομπή.

    Η μητέρα της 8χρονης εξέφραζε την πίστη της από την πρώτη στιγμή. «Θα πιστέψουν στο Θεό και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ» είχε πει όταν οι ελπίδες για το αγγελούδι της ήταν λιγοστές.

    Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας ανέφερε: «Έπιασαν τόπο οι προσευχές μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Περιμένω να αλλάξει ο νόμος. Το ζητάω εγώ που ταλαιπωρήθηκα με την κορούλα μου. Θα ήθελα η τιμωρία για τον 53χρονο να είναι παραδειγματική».

    Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

    Ο 55χρονος που τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στην πολύρωρη απολογία του είχε ισχυριστεί πως δεν περίμενε ότι ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι. Ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν οδηγό του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.



    ΣΧΟΛΙΑ