• Κοινωνία

    Χρυσοχοΐδης για πυρκαγιά στην Αχαΐα: Άμεση η κινητοποίηση και δεν θρηνήσαμε θύματα

    • NewsRoom
    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υπουργός Υγείας

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υπουργός Υγείας


    Για πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα, η οποία μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου έχοντας κάνει στάχτη τουλάχιστον 20 σπίτια ενώ έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο 16 άτομα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

    «H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στις χθεσινές της διαστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τη μάχη που δίδεται ότι θα περιοριστεί περεταίρω» είπε σε δηλώσεις του για την φωτιά στη Αχαΐα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Όπως είπε, η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα «να σωθούν εκατοντάδες περιουσίες».

    «Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια» επεσήμανε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω. «Κυρίως κατορθώθηκε να δοθεί στην κυκλοφορία χθες βράδυ η νέα Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν την ασφάλεια των οδηγών κυρίως στις σήραγγες όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε πως στο σημείο επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρου και 77 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, επανεκκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρες οι ρίψεις νερού από αέρος, από επτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

    Παράλληλα ενημέρωσε πως στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ