Κοινωνία

Χωρίς delivery και courier σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • NewsRoom
κούριερ

Φωτογραφία: Eurokinissi


Συντονισμένη 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Μην παραγγείλεις». Delivery, διανομείς και courier καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει σήμερα φαγητό, καφέ κ.λπ και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Σε κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων καλεί σε δυναμικό «παρών» στην απεργία, καθώς και σε μοτοπορεία, όλους τους εργαζόμενους με μηχανάκια, προαναγγέλοντας συγκέντρωση, στις 12:00, στο Πεδίον του Άρεως.

Επίσης, συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και μοτοπορεία θα πραγματοποιήσουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, στις 10:30, σήμερα. Η μοτοπορεία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των διανομέων.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, διεκδικεί εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και, τέλος, ενιαία ειδικότητα. Όπως επισημαίνει, η παροχή εταιρικού δικύκλου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και όχι να είναι αίτηµα, ενώ ο εργοδότης πρέπει να έχει την υποχρέωση να το συντηρεί µε βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και µε βιβλίο συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, απαιτείται η παροχή από τον εργοδότη των μέσων ατομικής προστασίας, όπως είναι το κράνος, το µπουφάν µηχανής, το παντελόνι µηχανής, τα γάντια, οι µπότες µηχανής και τα αδιάβροχα µε ανακλαστήρες, καθώς η χορήγηση αυτών θα μειώσει τους θανάτους και τους τραυµατισµούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια-Περισσότερες από 90 προσαγωγές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροχαίο – σοκ για τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο: Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο νοσοκομείο ο Ευθύμης Ζησάκης – Τι συνέβη