• Κοινωνία

    Τραγωδία στην Χίο: Τέσσερα παιδιά νεκρά από την βύθιση λέμβου με πρόσφυγες – Βαριές ευθύνες στους Τούρκους διακινητές

    • NewsRoom
    Χίος: 3 νεκροί και 21 διασωθέντες μετά τη βύθιση λέμβου με πρόσφυγες


    Ευθύνες στις «εγκληματικές συμμορίες» από την Τουρκία που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες επιρρίπτει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μετά το τραγικό συμβάν στην Χίο.

    Σε ανάρτησή του ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν» σημειώνει ο κ. Μηταράκης.

    Το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά της Χίου τις σορούς τριών ατόμων, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς.

    Συγκεκριμένα οι σοροί που βρέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα ανήκουν σε τρία ανήλικα παιδιά. Στην λέμβο επέβαιναν 27 άτομα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

    Από το πρωί στο σημείο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακής και έως αυτήν τη στιγμή έχουν διασωθεί 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται.

    Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του ΛΣ, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ