• Κοινωνία

    Χιόνια σε Πρέσπες, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

    Φωτογραφία: Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου


    Στα λευκά ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία αφού η χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης συνεχίστηκε από τις Πρέσπες έως τα ορεινά της Βασιλίτσας Γρεβενών και από το Νεστόριο Καστοριάς έως την Κοζάνη.

    Σε ορισμένες περιοχές, όπως σε όλη την ΠΕ Φλώρινας, στα ορεινά των Γρεβενών, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και σχεδόν σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, το χιόνι φτάνει έως τους 5 πόντους χωρίς, ωστόσο, να δημιουργεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι θερμοκρασίες είναι σε χαμηλά επίπεδα.

    Από νωρίς το πρωί, εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν τα δύσκολα σημεία στο Βόιο και τη Βλάστη Κοζάνης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κέλλη, το Φλάμπουρο και το Νυμφαίο Φλώρινας καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και μέσω Βίτσιου. Έγινε επίσης εκχιονισμός στον δρόμο Νεστορίου- Κοτύλης και Νεστορίου- Πευκόφυτου Καστοριάς.

    Χιόνισε και στη Θεσσαλονίκη

    Χιονόπτωση σημειώθηκε σε ημιορεινά και ορεινά της Θεσσαλονίκης αλλά και σε γειτονικούς νομούς.

    Στη Θεσσαλονίκη χιόνισε ακόμα σε περιοχές του Ωραιοκάστρου, του Λαγκαδά.

    Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία σήμερα σε αρκετές περιοχές έχει πέσει αισθητά. Τα ξημερώματα σημειώθηκε παγετός, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

    Χιόνια στα ορεινά της Λάρισας

    Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε και στο Λιβάδι Ελασσόνας, στα ορεινά της Λάρισας, σύμφωνα με το tinealarissa.



    ΣΧΟΛΙΑ