• Κοινωνία

    Χάρβεϊ Γουάινστιν: Πέτυχε διακανονισμό 25 εκατ. με τα θύματά του – Γιατί δεν θα πληρώσει ο ίδιος

    • NewsRoom

    Χάρβεϊ Γουάινστιν


    Σε διακανονισμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι έφτασε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με 30 από τα θύματά του, τα οποία τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

    Όπως μεταδίδουν οι New York Times, όπου τον Οκτώβριο του 2017 ξεσκεπάστηκε η δράση του μεγαλοπαραγωγού τις τελευταίες 3 δεκαετίες, ο Γουάινστιν ήρθε σε συμφωνία με τις 30 ηθοποιούς και πρώην υπαλλήλους του, που τον είχαν μηνύσει, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε δίκη και να λήξει εδώ η υπόθεση.

    Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ο μεγαλοπαραγωγός δεν θα δικαστεί και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να ομολογήσει την ενοχή του, αλλά ακόμη ότι δεν θα πληρώσει ο ίδιος τα χρήματα για τον διακανονισμό, αλλά θα κατατεθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες της Weinstein Company, που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του.

    Η προσωρινή συμφωνία επετεύχθη με πολλές γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τους New York Times.

    Ο διακανονισμός θα πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια και από τα εμπλεκόμενα άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η έκβαση της υπόθεσης ήδη έχει προκαλέσει τον θυμό και την οργή των γυναικών, αλλά οι νομικές επιλογές των θυμάτων του παραγωγού είναι περιορισμένες.

    «Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω», δήλωσε η Κάθριν Κένταλ, η οποία είχε καταγγείλει ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1993.

    Βέβαια, ο διακανονισμός αυτός, ακόμη κι αν εγκριθεί, δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι μπελάδες του Χάρβεϊ Γουάινστιν με τη δικαιοσύνη. Στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία σε δικαστήριο του Μανχάταν για την ποινική δίωξη εναντίον του.

    Με πι στο δικαστήριο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

    Μεταξύ άλλων, ο παραγωγός κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα το 2013, όπως και ότι είχε αναγκάσει την ίδια να του κάνει στοματικό σεξ το 2006.

    Ο Γουάινστιν έχει απορρίψει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του για μη συναινετική σεξουαλική επαφή. Επίσης, τον Αύγουστο είχαν απαγγελθεί σε βάρος του δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

    Ο Γουάινστιν τον Μάιο του 2018 είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Όμως, την Τετάρτη η εγγύησή του ανέβηκε από το 1 εκατ. δολάρια στα 5 εκατ. δολάρια, καθώς ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε ότι παραποίησε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

    Ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πι.



    ΣΧΟΛΙΑ