• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Στο πορτοκαλί Αττική, Ρέθυμνο και Ηράκλειο – Για ποιους εργαζόμενους θα απαιτούνται δύο τεστ την εβδομάδα

    • NewsRoom


    Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε μεγάλες τουριστικές περιοχές κι αυτό δημιούργησε την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο τετραπλασιάστηκαν, ενώ στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές αντίστοιχα, ενώ και οι τρεις περιοχές μπήκαν στο «πορτοκαλί». Στο τρίτο επίπεδο (πορτοκαλί) ανέβηκε και η Αττική ενώ αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στην Σαντορίνη, στην Πάρο και στην Ιο.

    Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Ποστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων.

    Νέα μέτρα: Δύο φορές την εβδομάδα υποχρεωτικό τεστ οι εργαζόμενοι

    Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις στις έξι παραπάνω περιοχές από το προσεχές Σάββατο θα πρέπει να κάνουν από ένα self και από ένα rapid τεστ την εβδομάδα με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

    Το ίδιο θα ισχύει και σε μη εμβολιασμένους εργαζομένους σε επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια.

    Οι έξι περιοχές αυτές είναι: Μύκονος, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου.

    Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ δύο φορές την εβδομάδα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

    Τα self test και τα rapid test δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να γίνονται από εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, σε επιχειρήσεις τουρισμού αλλά και από όλα τα πληρώματα πλοίων και κρουαζιερόπλοιων εφόσον δεν έχουν εμβολιασθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ