• Κοινωνία

    Νίκος Χαρδαλιάς: Και στην Περιφέρεια Αττικής απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης μετά τις 12 το βράδυ

    • NewsRoom


    Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού είναι τα ακόλουθα:

    1. Στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και ως 24/8 όριο 50 ατόμων σε όλες τις εκδηλώσεις εκτός από εκεί που υπάρχουν ειδικοί κανόνες, όπως πχ εστιατόρια
    2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί ως 24 /8 και στην Περιφέρεια Αττικής – Στο μέτρα περιλαμβάνονται και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κήθυρα.
    3. Στην Πάρο και στην Αντίπαρο από αύριο στις 6 το πρωί και ως τις 24/8 απαγορεύονται οι εκδηλώσεις, οι συναθροίσεις για πάνω από εννέα άτομα – Στην εστίαση το όριο στα τραπέζια θα είναι τα τέσσερα άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού οπότε ανεβαίνει στα 6. Η χρήση μάσκας θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους και κλειστούς χώρους ενώ θα ισχύουν και όσα μέτρα ισχύουν ήδη στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές
    4.  Για τον Πόρο παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν, έως και τις 24/8. Ωστόσο, το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνεται στις 12 το μεσάνυχτα, αντί για τις 11.
    5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών.
    6. Όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν από άδεια σε στρατόπεδα και σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων και μεταναστών υποχρεούνται σε προληπτικό έλεγχο.
    7. Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office μέχρι 31 Αυγούστου.

    Επίσης, υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας για μια εβδομάδα για όσους επιστρέφουν από ταξίδια από επιβαρυμένες περιοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ