• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Ανοίγουν τα γυμναστήρια, στο 25% η τηλεργασία – «Οχι» μουσική στην εστίαση

    • NewsRoom


    Το άνοιγμα των γυμναστηρίων από την Δευτέρα 31 Μαΐου με αυστηρά πρωτόκολλα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως θα ανακοινωθούν αλλαγές στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

    Επιπλέον ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.

    Αναφορικά με την τηλεργασία ο κ. Χαρδαλίας τόνισε ότι θα μειωθεί στο 25% από το 50%, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

    Ο κ. Χαρδαλίας αναφερόμενος στη μουσική στην εστίαση τόνισε ότι θα συνεχίση η απαγόρευσή της καθώς όπως εξήγησε η μουσική «προφανώς δεν κολλάει», αλλά αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού. Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, καθώς η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι (άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα), χορό και αλκοόλ ενώ τόνισε ότι οι λογικές αντάρτικου από ορισμένους δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

    Ανέφερε, δε, πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

    Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, το οποίο θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά, σημειώνοντας ότι ο επιδημιολογικός χάρτης θα διαμορφώνεται κάθε Τετάρτη. Όπως είπε, θα μπορεί να παρακολουθεί τέσσερις δείκτες κάθε πολίτης όπως η θετικότητα και το επίπεδο εμβολιασμού.



    ΣΧΟΛΙΑ