Κοινωνία

Χάος σε πτήση: Επιβάτες ανάγκασαν το αεροσκάφος να προσγειωθεί επειδή ένας άνθρωπος… φτερνιζόταν!

  • NewsRoom


Μία κατάσταση χάους επικράτησε σε προγραμματισμένη πτήση της United Airlines το απόγευμα της Κυριακής, όταν μία ομάδα επιβατών άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας από τους υπεύθυνους να προσγειώσουν άμεσα το αεροσκάφος επειδή ένας επιβάτης έβηχε και φτερνιζόταν

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της πτήσης που συνδέει την κομητεία Ιγκλ του Κολοράντο (δυτικά) με το Νούαρκ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, επικράτησε αναστάτωση όταν μια μικρή ομάδα επιβατών, θορυβημένων από τα φταρνίσματα και τον βήχα συνεπιβάτη τους, διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα, που, εντέλει, οι χειριστές του αεροσκάφους αποφάσισαν να το προσγειώσουν εκτάκτως, για να την αφήσουν να κατέβει.

Παρακινημένοι από το συμπέρασμα στο οποίο μόνοι τους κατέληξαν οι επιβάτες ότι η επιβάτης που έβηχε και φτερνιζόταν ήταν φορέας του κορονοϊού, προκάλεσαν τέτοια αναστάτωση κατά τη διάρκεια της πτήσης, που ανάγκασαν το αεροσκάφος να προσγειωθεί πριν την ώρα του.

Η πτήση της United Airlines αναγκάστηκε να κάνει απρογραμμάτιστο σταθμό στο Ντένβερ, όπου τρεις επιβάτες κατέβηκαν, πριν το αεροσκάφος συνεχίσει το δρομολόγιο.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ότι δεν επρόκειτο «επ’ ουδενί για έκτακτο ιατρικό περιστατικό», αλλά για συμβάν που προκάλεσαν επιβάτες που φοβούνταν ότι θα μολύνονταν από συνεπιβάτη τους διότι φταρνιζόταν και έβηχε.

Ο επιβάτης αυτός, που εξετάστηκε στο Ντένβερ, είχε απλώς αλλεργία, δεν είχε πυρετό και του επιτράπηκε να συνεχίσει το ταξίδι.

Τρεις άνθρωποι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του προτίμησαν, αντιθέτως, να κατέβουν από το αεροσκάφος και να συνεχίσουν το ταξίδι με άλλα μέσα, ανέφερε η αστυνομία του Ντένβερ.ΣΧΟΛΙΑ