• Κοινωνία

    Χαλκιδική: Νέα πυρκαγιά στην Σιθωνία – Σε ύφεση η φωτιά στη Κασσάνδρα

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά

    (φωτογραφία αρχείου)


    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα, σε δασική έκταση στη Βουρβουρού, στο δήμο Σιθωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Στο μεταξύ, η πυρκαγιά στη Φούρκα, στη χερσόνησο Κασσάνδρας, μια από τις πέντε που ξέσπασαν χθες, πιθανόν λόγω κεραυνών, είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο.

    Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κασσάνδρας έκανε λόγο για άψογο συντονισμό όλων των δυνάμεων χάρη στον οποίο αποτράπηκαν τα χειρότερα μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από την πτώση κεραυνών.  Ο Δήμος ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Δήμο Κασσάνδρας και τονίζει: «με την βοήθεια όλων σας καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις εστίες φωτιάς και μετά την πρωινή επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η πυρκαγιά στη Φούρκα που ξέσπασε από την πτώση κεραυνών, τέθηκε υπό έλεγχο» ενώ «με πολύ κόπο και έναν άψογο συντονισμό επιτεύχθηκε ο άμεσος περιορισμός της πυρκαγιάς πριν πλησιάσει στην κατοικημένη περιοχή».

    «Η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που ανέλαβαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στα μέτωπα της φωτιάς, της αστυνομίας που βοήθησε στην πρόσβαση των οχημάτων, των αγροτών που ήταν σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα τους και τις υδροφόρες γεμάτες με νερό, των δεκάδων εθελοντών, των μελών των Εθελοντικών ομάδων, των πολιτών των μηχανημάτων της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου φάνηκε στην πράξη. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, υπογραμμίζεται, ότι όλοι λειτούργησαν συντονισμένα, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό που είχε εκπονηθεί υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας. Γνωστοποιείται, τέλος, ότι «όλος ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τους εθελοντές παραμένει σε επιφυλακή».

    Διαβάστε επίσης

    Περιφέρεια Αττικής: Περίπου 77 οι πληγείσες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιά της Βόρειας Αττικής
    Swiss Re: Στα 77 δισ. δολάρια οι οικονομικές ζημιές από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές το Α’ εξάμηνο του 2021
    Σίσσυ Χρηστίδου: Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στη Χαλκιδική



    ΣΧΟΛΙΑ