• Κοινωνία

    Black Friday: Συμβουλές προς καταναλωτές και εμπόρους από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

    • NewsRoom
    Black Friday


    Λίγες μόνο ημέρες απέμειναν για το μεγάλο εκπτωτικό γεγονός του Νοεμβρίου, που δεν είναι άλλο από την Black Friday.

    Ο αμερικανικός θεσμός, που έγινε δημοφιλής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει αυτή την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, με πληθώρα καταστημάτων να συμμετέχουν στην ημέρα εκπτώσεων σε πολλά είδη.

    Οι προσφορές της Black Friday, κάθε χρόνο, ελκύουν και περισσότερους Έλληνες, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν προϊόντα που αξίζουν να αγοραστούν και άλλα που καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς τέτοιοι θεσμοί κρύβουν πάντοτε και τις παγίδες τους.

    Ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας της Picodi, που αποκαλύπτουν ότι οι άνδρες τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι οι γυναίκες κατά τη Black Friday, ενώ αρκετοί είναι οι Έλληνες που επιλέγουν να ψωνίσουν εν ώρα εργασίας.

    Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την Black Friday

    Παράλληλα, ενόψει της ερχόμενης Παρασκευής, παράγοντες της αγοράς, αλλά και ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσαν τις δικές τους συμβουλές προς τους καταναλωτές για όσα πρέπει να προσέχουν κατά αυτή την ημέρα προσφορών.

    Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζεται ιδιαιτέρως ότι «είναι μια ημέρα γιορτής του εμπορίου, που αφορά σε όλο τον εμπορικό κόσμο, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης και κατηγορίας προϊόντων».

    Επιπλέον, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι «οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις πωλήσεις τους και ενισχύουν άμεσα την ρευστότητα τους, αλλά παρέχουν παράλληλα την δυνατότητα στους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις πολύ χαμηλές τιμές σε συγκεκριμένα είδη».

    Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου για τη Black Friday καταλήγει, αναφέροντας τα εξής:

    «Η έρευνα αγοράς αποτελεί πάντοτε χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή, για να επιλέξει με αντικειμενικά κριτήρια τα προϊόντα που καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες, συνυπολογίζοντας τη σχέση ποιότητας και τιμής, ειδικά για είδη τα οποία έχουν υψηλή αξία αγοράς. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν προς το συμφέρον τους τις χαμηλές τιμές που θα βρουν στην αγορά την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου και ταυτόχρονα επισημαίνει, στον επιχειρηματικό κόσμο, τον κίνδυνο ο θεσμός αυτός να χάσει το σκοπό και την αίγλη του, εάν μετατραπεί από ημέρα γιορτής του εμπορίου, σε μία ακόμη παρατεταμένη και αναιμική περίοδο προσφορών».



    ΣΧΟΛΙΑ