• Κοινωνία

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ατάραχος στο εδώλιο – Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στα δικαστήρια (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στα δικαστήρια (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ψύχραιμος, χωρίς να χαμηλώσει λεπτό το βλέμμα του αλλά κοιτάζοντας συνεχώς δικαστές και εισαγγελέα, κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στην έναρξη της δίκης του για το δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και του σκύλου τους προκειμένου να «στήσει» το σχέδιο του περί ληστείας μετά φόνου

    «Είναι έγγαμος- χήρος» δήλωσε στους δικαστές ο 34χρονος πιλότος και άκουσε ανέκφραστος την εισαγγελέα να διαβάζει λέξη-λέξη την κατάθεση του όταν επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει τις αρχές.

    Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονης Καρολάιν δε βρέθηκαν στο δικαστήριο.

    «Ο κ. Κράουτς έχει κινητικά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της», ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο της Ρόξι, του σκυλιού της οικογένειας.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

    Η δίκη διεκόπη για τις 12 Απριλίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και τότε θα εξεταστεί ο 1ος μάρτυρας.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Χαρμάνης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών .Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς, μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί».

    Ο συνήγορος υπεράσπισης  Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης δήλωσε μετά τη διακοπή της δίκης «Προφανώς έχει αποδεχθεί την πράξη του, όμως τα αίτια είναι αυτά που πρέπει να διερευνηθούν. Δεν υπήρχε προσχεδιασμός. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική».

    Η εκ των δικηγόρων του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκη Τηλιακού δήλωσε:

    «Η κακοποίηση των ζώων είναι η απαρχή της ενδοοικογενειακής βίας. Πρώτα τα ζώα μετά ή σύζυγός και τα παιδιά. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει στην κοινωνία».

    Διαβάστε επίσης:

    Στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

    Ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη: Θέλω μισή ώρα στο κελί μαζί της, ας μπω φυλακή μετά



    ΣΧΟΛΙΑ