• Κοινωνία

    Αθωώθηκαν οι νεαροί που συνελήφθησαν για την επίθεση στο σπίτι της Σοφίας Νικολάου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

    Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου


    Αθωώθηκαν οι 2 νεαροί που συνελήφθησαν για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της γ.γ. Αντεγληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

    Το μονομελές αυτόφωρο τους έκρινε αθώους για τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης. Ωστόσο, για την κατηγορία της εξύβρισης, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να καταθέσει στο δικαστήριο η Σοφία Νικολάου, ώστε να ξεκαθαρίσει αν θίχτηκε από τα τρικάκια κι αν ένιωσε τρόμο και απειλή.

    Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, που είναι γιος πολιτικού, παραδέχτηκε ότι πετούσε τρικάκια, χαρακτηρίζοντας την πράξη του ως «Αντιπληροφόρηση, ώστε να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων».

    Στη συνέχεια, επισήμανε ότι διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων ως αναρχικός, υποστηρίζοντας ότι «σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Ο λόγος που αναφέραμε την συγκεκριμένη κυρία είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό, ο οποίος ήταν μέσα για χρέη επειδή δεν άντεξε τος συνθήκες στη φυλακή. Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid, ενώ, αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ, θα είχαν σωθεί».

    Πρόεδρος: Πως συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κα Νικολάου;

    Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω.

    Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η κίνηση είχε στόχο να καταγγείλει ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών, χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων σε κατάσταση πανδημία.

    Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου είπε:

    «Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολαου. Έχει να φοβάται απο το λαό, τους κρατούμενους».

    Για τη στιγμή της σύλληψης είπε ότι «Όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε αλλά δεν φύγαμε».

    Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι Ιταλός απολογούμενος, είπε «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κας Νικολάου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης. Δεν είχα σκοπό να της προκαλέσω φόβο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Δύο προσαγωγές μετά την επίθεση έξω από το σπίτι της Σοφίας Νικολάου – Καταδικάζει την ενέργεια η κυβέρνηση

    Μαξίμου για το ταξίδι της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Καλαμάτα: «Συνόδευε στελέχη του Dior – Έλεος με την μικροπρέπεια»

    Υπόθεση Παντελίδη: Μήνυση στον μάρτυρα που κατέθεσε ότι οδηγούσε ο τραγουδιστής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ