• Κοινωνία

    Αθώος ο Βίκτωρ Ρέστης για δάνεια 61 εκατ. δολαρίων

    Βίκτωρας Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, εφοπλιστής Golden Energy Offshore


    Την αθώωση του Βίκτωρα Ρέστη αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, κρίνοντας ότι δεν αποδείχθηκε ότι η Τράπεζα FBB (First Business Bank), συμφερόντων Ρέστη, χορήγησε δάνεια 61 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

    Το δικαστήριο, με τη σύμφωνη εισήγηση του εισαγγελέα Δημήτρη Γκύζη, προχώρησε στην αθώωση και των 10 συγκατηγορουμένων του Β. Ρέστη από τις κατηγορίες της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Μεταξύ αυτών ήταν εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών που έλαβαν δάνεια και τα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν τη χορήση των δανείων.

    Τα δάνεια των 61 εκ. δολαρίων της FBB του Ομίλου Ρέστη, δόθηκαν στις ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δεν αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

    Ομοίως, δεν αποδείχθηκε, κατά τους δικαστές, ότι η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι μεγάλες διαμάχες για την Telecom Albania και πώς αθωώθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Τον εγκαταλείπουν όλοι – Tέλος και η Ειρήνη Νιώτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εισαγγελική πρόταση ενοχής ανώτερου δικαστή και δικηγόρου-πρώην βουλευτή για δωροδοκία



    ΣΧΟΛΙΑ