• Κοινωνία

    Αστυνομία: Προσαγωγές αναρχικών και χρυσαυγιτών σε Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο

    • NewsRoom


    Ένταση με την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων στο Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, σημειώθηκε το απόγευμα με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο, τον Νοέμβριο του 2013.

    Τόσο οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής όσο και οι αναρχικοί είχαν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στην περιοχή, με την αστυνομία να προχωρά το Σάββατο στην απαγόρευσή τους προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ωστόσο, το απόγευμα ομάδα από περίπου 50 οπαδούς της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου, επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους. Κάτι που απέτρεψαν δυνάμεις της Αστυνομίας, προχωρώντας μάλιστα στην προσαγωγή 10 ατόμων.

    Την ίδια περίπου ώρα, ομάδα αναρχικών, η οποία είχε συγκεντρωθεί σε στέκι αντεξουσιαστών στο Γαλάτσι μετά τη χθεσινή απαγόρευση και της δικής τους αντι-συγκέντρωσης που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Νέο Ηράκλειο, επιτέθηκαν σε διμοιρία της αστυνομίας και στην ομάδα Δράσης της ΕΛΑΣ που βρισκόταν στη συμβολή Συρρακουσών και Τραλαίων.

    Η αστυνομία διέλυσε τα άτομα και προχώρησε στην προσαγωγή δεκατεσσάρων αναρχικών.



    ΣΧΟΛΙΑ