ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο μεγάλος όγκος του νερού φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με τους τρεις νεκρούς αναρριχητές.
Οι Αρχές αναμένουν τον μοναδικό επιζώντα να αναρρώσει από τα τραύματά του, προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας στο Ξυλόκαστρο. Τοπικά μέσα πάντως, κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο νερού στο σημείο, εξαιτίας της χιονόπτωσης και των βροχοπτώσεων το περασμένο διάστημα, γεγονός που έκανε την καταρρίχηση πολύ πιο δύσκολη και επικίνδυνη.
Ο μοναδικός διασωθείς νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Στο πλευρό του από τις πρώτες ώρες βρίσκονται τόσο οι γονείς του, όσο και η σύζυγός του η οποία ήταν και αυτή που κάλεσε βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι η επιστροφή του συζύγου της καθυστερεί ανησυχητικά.
Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία και αναμένεται η κατάθεση του αρχηγού της ομάδας, η οποία θα ρίξει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βρίσκεται υπό φρούρηση της Αστυνομίας, η οποία και περιμένει την τελική έγκριση των γιατρών ώστε ο εκπαιδευτής να δώσει επίσημη κατάθεση και να φωτίσει τα αίτια της τραγωδίας.
Το χρονικό της τραγωδίας
Τα τέσσερα άτομα επιχείρησαν την κατάβαση του φαραγγιού του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο, όμως αυτό τους το εγχείρημα κατέληξε σε τραγωδία με θλιβερό απολογισμό τριών νεκρών και ενός τραυματία.
Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των 4 ατόμων στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου καθώς η σύζυγος του ενός ατόμου ανησύχησε γιατί είχε χάσει την επικοινωνία με τον άνδρα της και ειδοποίησε τις αρχές.
Πριν από λίγες μέρες μία ομάδα από την Αθήνα είχε προγραμματίσει την ίδια κατάβαση στο Ξυλόκαστρο και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, την ακύρωσε λόγω του όγκου του νερού.
Το φαράγγι του Αγίου Λουκά -ή Καλλιθέας, όπως το λένε οι ντόπιοι- είναι ένας πραγματικός παράδεισος στην ορεινή Κορινθία, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νεκροί τρεις πεζοπόροι στο Ξυλόκαστρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξυλόκαστρο: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό 60 μέτρων – Τραυματίστηκαν μάνα και κόρη (pics)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται εξελίξεις: Κοντά στον εντοπισμό των Σατανιστών οι Αρχές για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Apple: Ο Τζον Τέρνους νέος ηγέτης του τεχνολογικού κολοσσού – Το μήνυμα του Τιμ Κουκ που αποχωρεί από CEO μετά από 15 χρόνια
- Σχέδιο μαμούθ για την ΟΣΥ: Έρχονται στην Αθήνα πάνω από 500 νέα λεωφορεία και εκατοντάδες νέοι οδηγοί
- Τι θα ζητήσει η Λάουρα Κοβέσι από τον Γιώργο Φλωρίδη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι 3 ευρωπαίοι εισαγγελείς
- Υπέρβαση κόστους και συνολικά 1,2 δισ. ευρώ για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.