• Κοινωνία

    Άρθρο παρέμβαση: Γιατί έχει δίκιο ο πατέρας της 26χρονης δικηγόρου από την Θεσσαλονίκη, Τάκης Μπέτας – Η απαράδεκτη ανθρωποφαγία από τα social media

    • NewsRoom

    Νατάσα Θεοδωρίδου και Χριστιάνα Μπέτα


    Την εποχή του κορονοϊού πολλά έχουν έρθει πάνω-κάτω. Ένα από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση είναι και η ευθύνη που έχουν τα media στην διαχείριση των προσωπικών αυτών ιστοριών.

    Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή με την 26χρονη από την Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε θέμα στα media, επειδή νόσησε πριν από αρκετό καιρό, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια και το συγγενικό της περιβάλλον. Όμως, βρέθηκε να κατηγορείται από τα media για ένα κάλεσμα που έκανε στο σπίτι, το οποίο η ίδια διαψεύδει.

    Η οικογένεια της νεαρής, κόρη της αγαπημένης λαϊκής τραγουδίστριας Νατάσας Θεοδωρίδου από τον πρώτο γάμο της με τον επιτυχημένο επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, Τάκη Μπέτα, εντόπισαν στα δημοσιεύματα πολλές ανακρίβειες που αφορούσαν το παιδί τους και με το δίκιο τους αντέδρασαν.

    Όπως ανέφερε χθες η οικογένεια, η νεαρή κοπέλα νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ασυμπτωματική από τις αρχές Μαΐου, δηλαδή πολύ πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 1η Ιουνίου. Επίσης, διαψεύδει ότι διοργάνωσε πάρτι, όπως γράφτηκε και σημειώνει ότι κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των υποτιθέμενων δεξιώσεων που της καταλογίζονται βρισκόταν στο Λονδίνο.

    Ακόμη διαψεύδει ότι η κ. Μπέτα παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας, ούτε έχουν αρχίσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι.

    «Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη καθότι η ίδια έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός» σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας.

    Επομένως, τα media οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικά στη μετάδοση μιας είδησης, να διπλοελέγχουν ό,τι μεταδίδουν και σε περίπτωση που κάνουν λάθος, να έχουν το θάρρος να επανέρχονται για να διορθώσουν.

    Όμως, δεν είναι μόνο τα media, είναι και τα social media. Πολλοί είναι εκείνοι που με αναρτήσεις τους επιτέθηκαν στην νεαρή γυναίκα με χαρακτηρισμούς και σχόλια που φτάνουν στα όρια της ανθρωποφαγίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο απαράδεκτο που πρέπει να σταματήσει.

    Με όλα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν, λοιπόν, είναι λογικό η οικογένεια της νεαρής δικηγόρου και η ίδια να αναστατώθηκαν.

    Ο πατέρας της, Τάκης Μπέτας, γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης πολύ επιτυχημένων νυχτερινών κέντρων (Shark), δήλωσε σήμερα: «Είμαι εξοργισμένος. Σκοπός της ζωής μου πλέον είναι να αποκαταστήσω τη φήμη του παιδιού μου».

    Η μητέρα της είναι η αγαπημένη και καταξιωμένη τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου.

    Μάλιστα, τις ημέρες της καραντίνας η κ. Θεοδωρίδου έσπασε τα κοντέρ του Mega, με συναυλία της που μετέδωσε το κανάλι με τίτλο «Στο σπίτι με την Νατάσα», συμβάλλοντας κι αυτή με τον δικό της τρόπο στο να γίνουν οι δύσκολες μέρες της παραμονής στο σπίτι πιο ευχάριστες.

    Όσο για την 26χρονη κόρη τους, Χριστιάνα Μπέτα, πρόκειται για μια αξιόλογη νεαρή γυναίκα αριστούχο της Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Όσοι την γνωρίζουν μιλούν για ένα κορίτσι με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που είχε έντονο ενδιαφέρον και για τα ναυτιλιακά.

    Τελικά, αυτό που την κέρδισε ήταν η νομική επιστήμη. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε τις σπουδές της και παρέλαβε το πτυχίο της από το διακεκριμένο βρετανικό πανεπιστήμιο.

    Τα λόγια της μητέρας της για την ίδια τα λένε όλα: «Σας μιλώ ως μητέρα ενός αξιόλογου και αυτόφωτου παιδιού που ουδέποτε θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία κανενός ανθρώπου. Μετά λύπης μου σας διαβεβαιώνω πως οτιδήποτε γράφτηκε σήμερα είναι ανυπόστατο και ψευδές. Εύχομαι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι καλά στην υγεία τους όπως και το δικό μου» έγραψε στο Instagram η Νατάσα Θεοδωρίδου.



    ΣΧΟΛΙΑ