• Κοινωνία

    Άρτα: Θερμοπληξία και ασφυξία έδειξε η νεκροψία στο άτυχο βρέφος


    Σε έλλειψη οξυγόνου αλλά και θερμοπληξία, από τις συνθήκες θερμοκρασίας που δημιουργήθηκαν, αποδίδεται ο τραγικός και βασανιστικός θάνατος του βρέφους ηλικίας 5,5 ετών που πέθανε αβοήθητο μέσα στο αυτοκίνητο των γονιών του. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες το 5,5 μηνών βρέφος έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά τζάμια για περίπου 7 ώρες.

    Ειδικότερα, τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής κάνουν λόγο για συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα.

    Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου).

    Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

    Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει. Για το λόγο αυτό θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα  Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

    Το πρώτο μήνυμα του τραγικού πατέρα

    Ο συνήγορος του τραγικού πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

    Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 37χρονος πατέρας από την Άρτα.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Λαμπράκη, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου (σ.σ. του 37χρονου πατέρα) και της μητέρας (σ.σ. του βρέφους)»

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Ο 37χρονος πατέρας είχε πάρει το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα μετέβαινε στην εργασία του. Ωστόσο, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο ξέχασε το μωρό στο πίσω κάθισμα, πάρκαρε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, μπήκε στο υπηρεσιακό του όχημα και έφυγε για τη δουλειά του (σ.σ. στη Λευκάδα), αφήνοντας το μωρό κλειδωμένο μέσα στο ΙΧ.

    Οι ώρες περνούσαν και ο 37χρονος εργαζόταν. Κάποια στιγμή η σύζυγός του μετέβη στον σταθμό για να πάρει το παιδάκι, όπου ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγό της για να δει τι έχει συμβεί. Εκείνος τότε αντιλήφθηκε τι είχε γίνει και μετέβησαν άμεσα στο πάρκινγκ, όπου βρήκαν το μωράκι αναίσθητο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι είχε αφρούς στο στόμα. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Σημειώνεται πως η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

    Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει. Για το λόγο αυτό θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα  Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

    Διαβάστε επίσης

    Άρτα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους



    ΣΧΟΛΙΑ