• Κοινωνία

    Άρης Φλώρος: Τι κατέθεσε για το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    «Μη δώσεις ούτε ένα ευρώ! Δεν είσαι ένοχος και δεν έχεις λόγο να ανησυχείς!». Ήταν η προτροπή του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, η οποία, όπως αποδείχθηκε, «όπλισε» το χέρι των δολοφόνων του.

    Από το βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο επιχειρηματίας κατέθεσε σήμερα για το δολοφονημένο δικηγόρο και φίλο του.

    Τα όσα υποστήριξε δεν αποκλείεται να ανοίξουν ένα νέο κύκλο δικαστικών ερευνών.

    Το καλοκαίρι του 2017 ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλου συναντήθηκε με δύο συναδέλφους του. Όπως κατέθεσε ο Φλώρος, ο Ζαφειρόπουλος του είχε πει ότι «στη συνάντηση τους οι δύο δικηγόροι του ζήτησαν να μεταφέρει στον επιχειρηματία ότι θα πρέπει να πληρώσει 2 εκ. ευρώ, αφενός για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, στο επικείμενο τότε πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας του, αφετέρου για να αποσύρουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι» που έχουν κατονομάσει τον Φλώρο ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση Αντωνόπουλου.

    Κατά τον Άρη Φλώρο, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

    Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος επέλεξε να μην υποκύψει στον εκβιασμό και αυτό συμβούλευσε τον πελάτη του Άρη Φλώρο.

    «Να μην δώσεις ούτε ένα ευρώ γιατί δεν είσαι ένοχος και δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Να ειδοποιήσεις την οικογένεια σου για τις απειλές», φέρεται να είπε στον επιχειρηματία.

    Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του.

    Το κουβάρι των εκβιασμών κατά τον Φλώρο είχε αρχίσει να ξετυλίγεται από τον Ιούνιο του 2017. ΌΙπως κατέθεσε, στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ένας υπαρχιφύλακας του είπε ότι ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του επιχειρηματία, αν δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρης Φλώρος: “Ερχεται” νέα ποινική δίωξη για τον επιχειρηματία – Ποιες καταθέσεις τον “καίνε”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλές και εντάσεις στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ