• Κοινωνία

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επιστολή στη Κεραμέως για άνοιγμα των εκκλησιών με τήρηση των μέτρων ασφαλείας

    • NewsRoom
    Ιερώνυμος

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος


    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, απέστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά το άνοιγμα των Εκκλησιών.

    Σύμφωνα με το skai.gr, η επιστολή του Αρχιεπισκόπου, ως Προέδρου της Ιεράς Συνόδου και κατόπιν διαβούλευσης με τους Συνοδικούς, έφυγε μεσοβδόμαδα (συγκεκριμένα την Πέμπτη) προς την Υπουργό Παιδείας και όχι προς τον Πρωθυπουργό.

    Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, «ούτε σε αυστηρούς τόνους είναι γραμμένη, ούτε “σκληρή” είναι ούτε τίποτε…». Όπως αναφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, αυτό που ζητάνε ο Αρχιεπίσκοπος και Συνοδικοί είναι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν οι Ναοί στους πιστούς το ταχύτερο δυνατόν με την τήρηση όλων των προδιαγραφών και όλων των υποδείξεων και όλων των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

    Σε σχέση με την παρουσία των πιστών προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών σε κάθε Ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, συγκεκριμένες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών κλπ.

    Σύμφωνα πάντα με εκκλησιαστικούς κύκλους η πρώτη αντίδραση, ήταν ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα αναμένοντας τις εκτιμήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ